Turnu Severin: Ocupaţie de criză la români: maşini furate din străinătate aduse fraudulos în ţară şi vândute

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Indivizii care se ocupă cu traficul de mașini le introduc în țară folosindu-se de acte false, iar apoi le vând în Severin și în localitățile învecinate. În ultimele şapte luni, poliţiştii de frontieră au confiscat automobile în valoare de peste 300.000 de euro.

În ultimele două zile, poliţiştii de frontieră mehedinţeni în cooperare cu ofiţerii Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie internă dar şi cu sprijinul ataşatului de afaceri interne român din Franţa, au confiscat un Fiat Ducato şi un Iveco Daily în valoare de 50000 de euro, ambele furate.

În cadrul unei acţiuni informativ operative pe linia combaterii traficului internaţional de autoturisme furate, poliţiştii de frontieră i-au oprit pentru control la intrarea în localitatea Turnu Severin pe conducătorii a două autoturisme semnalate ca fiind furate de la o firmă comercială din Franţa.

Un SUV marca Toyota a fost confiscat luna trecută

image

La controlul documentelor autovehiculelor înmatriculate în Franţa conducătorii acestora, ambii din Vânjuleţ, judeţul Mehedinţi, nu au putut prezenta autorităţilor nici un document care să ateste faptul că sunt proprietarii respectivelor autoutilitare.

„În urma verificărilor efectuate, poliţiştii de frontieră au stabilit că cei doi fraţi se foloseau de acte de identitate false pentru închirierea celor două autovehicule care aparţineau unei firme comerciale din localitatea Virychatillon – Franţa. Aceştia le-au introdus în România urmând să le vândă în Severin şi în localităţile învecinate”, a declarat Purtătorul de cuvânt Agent şef de poliţie TEODORESCU FLORIN.

Celor doi fraţi li s-a întocmit dosar penal, în care se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune.

În ultimele luni traficanţi au încercat să tranziteze pe teritoriul judeţului Mehedinţi  mai multe maşinii de lux printre acestea regăsindu-se oToyota Corolla în valoare de 13000 de euro, o Toyota Landcruiser în valoare de 30000 de euro sau un Fiat Ducato de 25000 de euro.

Numărul autovehiculelor confiscate de poliţiştii de frontieră mehedinţeni de la începutul anului a ajuns la 10 iar valoarea acestora se ridică la 300000 de euro.

image
Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite