Turnu Severin: Danezii caută fermieri severineni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Angajații ar urma să muncească  37 de ore pe săptămână, pentru un salariu de 1300 de euro. Interesul severinenilor pentru ofertele din străinătate rămâne unul scăzut.  Până acum, nimeni nu s-a interesat de oferta venită din Danemarca.

Mai multe firme din Danemarca se află în căutarea unor absolvenți de zootehnie sau agronomie. Patronii și-ar dori 30 de angajați pentru mai multe ferme de animale și oferă 1300 de euro pe lună.

„Danezii au mai lucrat cu românii și probabil au fost foarte mulțumiți de colaborări. În plus, cred că forța de muncă de la noi este văzută foarte bine în străinătate. Ca dovadă, angajatorii străini continuă să caute potențiali angajați pe piața românească”, ne-a spus Sorin Marinescu, purtătorul de cuvânt al AJOFM Mehedinți.

Severinenii care se hotărăsc să își depună dosarul pentru a lucra în divesre ferme de animale  din Danemarca, ar putea câștiga un salariu de 1300 de euro brut , pentru 37 de ore de muncă, pe săptămână.

În plus, potențialii angajați vor beneficia de anumite facilități, printre care locuință situată în imediata apropiere a fermei în care vor lucra, la un preț de 200 de euro lunar.

Totuși, pentru a ajunge în Danemarca, cei interesați trebuie, printre alte condiții, să fie absolvenți de studii superioare în domeniul zootehniei sau agronomiei și să cunoască foarte bine limba engleză. Inițial, cei care vor fi selectați vor lucra 18 luni ca stagiari, iar dacă vor fi mulțumiți, angajatorii danezi pot prelungi perioada.

Interes scăzut pentru munca în străinătate
Deși sunt peste 17.000 de șomeri în Mehedinți, de fiecare dată când apar locuri de muncă în străinătate, interesul severinenilor este unul extrem de scăzut.

„Danezii așteaptă potențiali angajați, însă nu știu dacă județul nostru poate oferi personal cu studii superioare în zootehnie. Până acum nu s-a interesat nimeni, însă este doar prima zi în care promovăm această ofertă. Vom aștepta circa 2-3 săptămâni, timp în care vom promova pe cât posibil oferta”, a mai spus Sorin Marinescu.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite