Turnu Severin: DN 57 este închis între Orşova şi Moldova Nouă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Traficul pe DN 57, între Orşova şi Moldova Nouă, a fost închis, astăzi, din cauza alunecărilor de teren, produse la kilometrul 19+400. Pentru că surparea a rupt jumătate din calea de rulare, autorităţile au hotărât să închidă total circulaţia. 

Alunecarea s-a produs, duminică dimineaţă, în zona Cazanelor Mici, pe o distanţă de 20 metri a sensului de mers Dubova- Eşelniţa. Din cauza precipitaţiilor abundente din ultima perioadă, terenul a luat-o la vale şi a rupt jumătate din calea de rulare.

Situaţia e foarte gravă şi fără precedent, astfel că prefectul Ion Mîţu a dispus închiderea drumului.”Este o situaţie foarte gravă. Terenul este în continuare instabil şi asfaltul continuă să se prăbuşească în Dunăre. S-a format o adevărată prăpastie pe marginea drumului şi pentru a evita producerea unei tragedii am hotărât ca circulaţia să fie închisă şi traficul deviat”, a  declarat Ion Mîţu.

Decizia îi va afecta însă pe localnicii din Clisură care merg la serviciu şi fac cumpărături de la Orşova sau Tr. Severin, pentru că vor trebui să facă un ocol de 90 km, prin Oraviţa- Bozovici- Mehadia- Băile Herculane.

Prefectul a dispus ca situaţia să fie monitorizată, zi şi noapte, de echipaje ale poliţiei, întrucât terenul continuă să alunece. În cursul zilei de luni, proiectanţii vor stabili soluţiile consolidării.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite