FOTO/Turnu Severin: Culoar special pentru turiștii de bună credință

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei care merg în vacanță, cu familia, vor fi redirecționați de către agenții vamali, către o bandă specială

Conducerea vămii din punctul de trecere a frontierei Porțile de Fier I a decis să rezerve una din benzile de încadrare pentru turiștii de bună credință. Astfel, cei care pleacă în vacanță sau tranzitează România în drum spre alte destinații, nu mai sunt nevoiți să aștepte ore în șir la coadă, din cauza controalelor și problemelor apărute cu persoanele dubioase.

image

La  punctul de trecere PF1 se înregistrează periodic tentative de trafic, în special cu țigări netimbrate, astfel că turiștii sunt afectați de controalele care pot dura și zeci de minute.

„Vom asigura un spațiu destinat turiștilor adevărați. Nu cred că este normal ca un turist care se îndreaptă spre o anumită destinație și este doar în tranzit prin țara noastră, să aștepte nejustificat după anumite persoane certate cu legea. Căutăm să fluidizăm traficul, în colaborare cu poliția de frontieră. Din păcate, lucrările de modernizare desfășurate la biroul vamal afectează  puțin infrastructura, în sensul că nu avem disponibile decât două benzi, însă acest lucru se va schimba odată cu finalizarea lucrărilor”, ne-a spus Titu Nețoiu, șeful biroului vamal Porțile de Fier I.

Turiștii sunt direcționați spre banda „rapidă”



Perioada estivală mărește frecvența turiștilor
Conducerea vămii speră ca măsura să fluidizeze traficul și să îi scutească pe turiști de orele de așteptare. Având în vedere că se poate trece în Serbia doar cu buletinul, traficul este, în aceste zile, crescut, iar banda specială este de mare ajutor.

image

„E foarte bine pentru noi. Câteodată așteptăm chiar și două ore din cauza celor care fac trafic cu țigări. Sunt controlați, li se dezmembrează mașinile, iar noi suntem nevoiți să stăm la coadă. Având o bandă specială, trecem mai ușor și mai rapid”, ne-a spus Ionel Pascu, aflat cu familia, în drum spre Croația.

Lucrările de renovare a biroului vamal afectează infrastructura punctului de trecere

image

De altfel, sezonul estival a început, iar numărul turiștilor care merg în Croația, Muntenegru sau Grecia a crescut semnificativ.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite