Turnu Severin: Criză pe piața mașinilor second hand

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mașinile second hand se vând tot mai greu
Mașinile second hand se vând tot mai greu

La târgul Veterani plouă cu oferte și promoții atrăgătoare. Proprietari sau samsari de mașini, cu toții lasă tot mai mult din preț, în speranța că vor prinde măcar o tranzacție.

Azi-dimineață, încă de la primele ore, târgul bisăptămânal Veterani era ticsit cu mașini second hand. Samsarii de mașini se plâng că, de mai multe luni, nu vând nimic.

„Stăm cu mașinile din ianuarie, alți băieți au și de anul trecut și nu se dă nimic. Probabil nu are lumea bani, altfel nu-mi explic. Eu vin la târg cu patru mașini și la fiecare am lăsat din preț câte 5-6 sute de euro, dar degeaba”, ne-a spus, dezamăgit, Nelu Vasiliu, comerciant.

În timp ce, la sediul REMAT, oamenii stau la cozi kilometrice pentru a-și casa mașinile, pe piața vehiculelor de mâna a doua, criza se adâncește.

Lasă și 30% din preț
Pentru a-i atrage pe clienți, comercianții se întrec în oferte și discount-uri. Pe fiecare mașină se văd afișe care-i anunță pe potențialii cumpărători că oferta este imbatabilă. „Nu avem de ales, trebuie să lăsăm din preț la minim. Am o mașină pe care o țin din toamna trecută. De la 4000 de euro, am lăsat-o la 3000 și acum o dau cu 2800. Oamenii vin, se uită și pleacă”, ne-a spus și Cosmin Barbu, un alt vânzător de mașini.

În această dimineață, în târgul Veterani erau aproape 80 de autoturisme la vânzare. Prețurile pleacă de la 1000 de euro și ajung până la 18.000, în cazul unor mașini modificate. Reducerile pornesc de la 200 de euro și ajung să depășească 1000, iar samsarii sunt oricând dispuși la negocieri.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite