Turnu Severin: Criza îi afectează serios pe comercianții de mașini second hand

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mașinile second hand nu se mai vând aproape deloc, în Severin. Comercianții nu au mai realizat tranzacții de luni bune, iar prețurile scad vertiginos. La târgul Veterani, sectorul auto este aproape pustiu.

În cel mai mare punct de vânzare de acest gen din Severin, târgul bisăptămânal Veterani, comercianții stau lângă mașini de luni bune, fără să reușească să vândă ceva. Oamenii susțin că, dacă la sfârșitul anului trecut, existau persoane care măcar veneau să se intereseze de vehicule, acum nici nu se mai apropie de sectorul auto.

„Nu știu ce se întâmplă, probabil oamenii au ajuns într-un punct în care nu mai au bani deloc. Știam că va fi greu, cu criza asta și cu vremurile grele în care trăim, dar nu mă așteptam să stau atâtea luni fără să vând nimic. Am șapte mașini la vânzare și stau lângă ele degeaba”, ne spune, dezamăgit, Marian Văcaru, unul din comercianții din târgul Veterani.

Cum clienții lipsesc cu desăvârșire, prețurile mașinilor second hand coboară vertiginos.

„În decembrie anul trecut, am vândut un Opel Vectra cu 3500 de euro. Acum, aceeași mașină, cu aceeași motorizare, am lăsat-o la 2800 de euro, dar degeaba. În ianuarie am dat ultima mașină și de atunci nimic. M-am împrumutat de bani ca să iau mașinile din Germania și acum nu am cum să îi dau înapoi”, susține, dezolat,  Virgil Chiriță, un alt comerciant.

Mașini scumpe, pe bani puțini
Cea mai recentă tactică folosită de samsari pentru a-i convinge pe clienți să cumpere, este cea a schimbului auto. Majoritatea vânzătorilor acceptă orice fel de variante de schimb, în speranța că nu vor rămâne cu mașinile nevândute. Astfel, un potențial client care are o mașină mai ieftină decât cea pe care vrea să o cumpere, o poate da la schimb. Pentru ca tranzacția să fie finalizată, cumpărătorul trebuie să plătească doar diferența de preț, la mica înțelegere cu cel care vinde.

„Am vrut să îmi iau mașină anul trecut, dar nu am reușit. Anul acesta nu am nicio șansă, banii nu îmi ajung nici pentru nevoile zilnice, dar mai pentru o mașină. Ofertele îmi plac, dar nu am bani nici dacă se reduc prețurile la jumătate”, ne-a spus Ionel Todîrcă, unul din puținii severineni aflați în sectorul auto al târgului Veterani.

Citeşte şi: Sute de maşini îşi caută clienţii

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite