Turnu Severin: Creşteri de valori la plumb şi arseniu! Cu toate acestea, specialiştii ne asigură că nu se opreşte apa în Severin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei peste 100.000 de severineni consumă apă din Dunăre
Cei peste 100.000 de severineni consumă apă din Dunăre

Dunărea înregistrează, în continuare, valori normale ale PH-ului (azi-dimineaţă, la ora 9,00, acesta era de 7,86 unităţi), însă analizele făcute, ieri, la concentraţiile metalelor grele au înregistrat uşoare creşteri de valori la plumb şi arseniu.

Specialiştii societăţii de apă-canal din Drobeta Turnu Severin au analizat, în laborator, probe de apă luate marţi de la Baziaş, înregistrându-se creşteri de valori la arseniu şi plumb.

La arseniu, valoarea a fost de 18 micrograme/ l, faţă de o medie de 15, 16 micrograme/l. De obicei, plumbul are o concentraţie de 2 – 3 micrograme/ l, iar marţi au fost înregistrate 5 micrograme/l.

Creşterea la ambele metale este de 2 până la 3 micrograme/ l şi este, potrivit specialiştilor, nesemnificativă, pentru că maximul admis este de 50 micrograme/l.

Reprezentanţii societăţii susţin că aceste creşteri de valori la metalele grele nu pun în pericol alimentarea cu apă a oraşului şi nici sănătatea populaţiei.

De asemenea, specialiştii susţin că volumul mare de apă din lacul de acumulare de la Porţile de Fier I va dilua mult concentraţiile de substanţele toxice şi acestea vor scădea până să ajungă la priza de apă.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite