Turnu Severin: Costin Giurumescu, instruit în arte marţiale de chinezi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sigur pe el, pasionat şi ambiţios, Costin Giurumescu lucrează în structura operativă a Jandarmeriei Mehedinţi încă de acum patru ani.

În 2006, a absolvit Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi ,,Grigore Alexandru Ghica’’ din Drăgăşani, iar de-atunci face parte din Detaşamentul Mobil al Jandarmeriei Mehedinţi.

Îi place să lucreze în stradă, fiind îndrăgostit de această meserie. Pentru viitor, nici nu are pretenţii prea mari: îşi doreşte o carieră militară. „Nu am pretenţii mari. Îmi doresc o carieră militară. Militari pur sânge nu am în familie. Până la mine...”, ne spune zâmbind Costin Giurumescu (26 ani).

În cei patru ani de activitate, a avut parte de fel de fel de misiuni, dar nu s-a dat în lături de la nimic, indiferent cât de greu a fost. A luptat, alături de colegi.

Având în vedere că a absolvit o şcoală militară, e familiarizat cu toate aspectele muncii de jandarm. Ca şi ceilalţi colegi, caută să-şi perfecţioneze permanent activitatea, lucru care este deosebit de important în munca pe care o desfăşoară”, lt. Claudia Mendea, purtătorul de cuvânt al IJJ Mehedinţi.   

Instruit să scoată adversarul din luptă
De curând, el a participat la un stagiu de practică în domeniul artelor marţiale, coordonat de instructori din cadrul Trupelor Poliţiei Înarmate Chineze.

Alături de ceilalţi 64 de luptători care provin din toate unităţile Jandarmeriei Române, tânărul a  fost instruit într-un stil de luptă fără armă, care foloseşte mişcări principale (loviturile de picior, loviturile de pumn, aruncările şi prizele), conţinutul pregătirii fiind împărţit în patru părţi: pregătirea de bază, aruncările, stilul de luptă Kung Fu, precum şi simularea luptei reale.

“Am învăţat stilul lor de luptă, al Poliţiei chineze, al armatei chineze. Ei au un stil de luptă foarte agresiv- se numeşte cim-na, care se bazează pe scoaterea din luptă, cât mai repede, a adversarului. Deci, nu îl menajează cu nimic”, adaugă subofiţerul.

El este singurul din Mehedinţi care a luat parte la aceste cursuri. A avut şi pregătirea de specialitate, întrucât practicase deja sportul de contact. „Aveam vreo 5-6 ani, când am început cu karate do. Prima oară am făcut wadu-riu, după care am făcut, o perioadă, box şi apoi am început judo în şcoala militară. De când sunt aici, de patru ani, fac kick boxing cu plutonierul Ion Schinteie”, ne povesteşte Costin.

Nu s-a gândit niciodată să-şi părăsească ţara, iar dacă ar face-o, ar fi doar pentru a-şi servi patria într-o misiune internaţională. „Dacă ar fi să plec, aş face-o tot în cadrul instituţiei, în misiuni internaţionale poate. Dar ca să fac altceva, nu. Nici la altă armă, nici în altă ţară”, conchide sergentul major Costin Giurumescu.

Dacă ar fi s-o iei de la capăt, ce ai alege?
C.G.: „N-aş schimba nimic. Îmi place mult ceea ce fac acum. E o muncă ce mă caracterizează. Nu mă văd făcând altceva şi n-aş putea să fac altceva. M-am îndrăgostit de meseria asta şi-mi place să lucrez pe stradă”.  

Ce amintiri plăcute ai din misiuni? 
C.G.: „Cele mai plăcute amintiri sunt lucrurile pe care le-am făcut ca să-i ajut pe alţii, pe toţi cei care i-am întâlnit. În misiunile pe care le fac, ajuţi şi oameni neajutoraţi. Alea sunt cele mai importante momente care te fac să te simţi cel mai bine. Te simţi împlinit, simţi că lucrezi cu adevărat, că ajuţi pe cineva. Şi sunt multe ocazii de-astea”.        

Ce-i place?
C.G.: „Sunt o fire energică, sportivă şi-mi petrec timpul liber ca atare. Fac mult sport, iar la oameni admir caracterul. Cred că cea mai importantă caracteristică a unui om este şi sinceritatea”. 

Ce nu-i place?
C.G.: „Sunt multe lucruri pe care n-aş putea să le fac şi nu pot să le enumăr acum. Detest să fiu minţit şi înşelat. Nu suport ipocrizia şi aroganţa”. 

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite