Turnu Severin: Cosmin Hălălău- A creat un oraş virtual pentru severineni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din dorinţa de a le asigura severinenilor un loc în care să discute despre cum pot contribui la dezvoltarea oraşului, a creat, împreună cu un prieten, Severinul Virtual.

Încă de când a avut primul calculator, acesta a devenit principala sa preocupare, ajungând să fie un adevărat expert în ceea ce priveşte domeniul IT. Din dorinţa de a crea un loc unic unde severinenii să poată relaţiona, Cosmin a avut ideea originală de a crea un oraş virtual, pe care îl administrează.

„Împreună cu un prieten, am creat acest oraş virtual. Vrem ca severinenii să aibă un loc pe internet unde să discute sau să propună ceva pentru oraşul nostru, sau, pur şi simplu, să interacţioneze. În prezent avem în jur de 1.100 de membri, majoritatea severineni“, ne spune Cosmin.

Cea mai mare mulţumire a lui a fost când primii tineri severineni şi-au exprimat impresiile despre oraşul online. „Forumul se adresează în special severinenilor, dar nu numai. Am dorit să facem o comunitate, un oraş virtual, acesta fiind şi sloganul nostru: SeverinForum - Oraşul tău virtual. În prezent acesta se află în al doilea an de funcţionare şi cuprinde mai multe secţiuni, printre care una de vânzări -cumpărări, una de discuţii pe orice temă şi o secţiune de ştiri. În plus forumul mai cuprinde o secţiune cu poze din principalele cluburi din oraş“, adaugă acesta.

„Merită toate eforturile“

Cosmin susţine că e o adevărată plăcere şi merită toate eforturile depuse,  majoritatea timpului petrecându-l la muncă şi monitorizând forumul.

„Ca administrator de site, trebuie să supraveghez ce discută lumea, să veghez la buna funcţionare a lui. Am lansat diferite propuneri de mobilizare a severinenilor prin intermediul forumului. Nu îmi ia mult timp administrarea lui, iar când mai trebuie să facem o modificare mai complicată, apelez la un prieten care e foarte bun în web design şi web development“, mai spune Cosmin.

Pasionat de geografie şi preocupat de mediul înconjurător, acesta a decis ca pe lângă serviciul de zi cu zi şi activităţile ce ţin de comunitatea virtuală, să se implice şi în acţiuni de voluntariat, considerând că motivaţia principală o constituie un sprijin adus localnicilor.

„Parteneriatul cu echipa de voluntariat DTS Flow l-am făcut din dorinţa de a ajuta şi de a le arăta oamenilor că trebuie să se comporte civilizat. Proiectul pe care îl avem în construcţie se referă la o campanie de încurajare a mersului pe bicicletă şi de conştientizare a celorlalţi participanţi la trafic. Sunt pasionat de geografie şi protejarea mediului, de aceea am insistat fie personal, fie prin intermediul site-ului, în ceea ce priveşte dezvoltarea durabilă“, povesteşte Cosmin.

Pe viitor intenţionează să îşi ducă la bun sfârşit masteratul şi să ocupe o funcţie importantă într-o instituţie publică.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite