Turnu Severin: Cornel Mihart a înfiinţat prima şcoală de fotbal din Severin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cornel Mihart
Cornel Mihart

După mulţi ani de joc în Liga I, a decis să se orienteze spre antrenorat, iar acum pregăteşte zeci de tineri talentaţi.

A început să joace fotbal de pe vremea când era copil. Are acum 24 de ani de experienţă pe terenul de joc, din care 8 ani de Liga I. Echipa la care a debutat a fost cea de juniori a clubului Drobeta.

Deşi era un pas important pentru cariera lui, fostul fotbalist recunoaşte că trecerea directă de la divizia C la prima ligă nu a fost uşoară.

„În 1996 am avut şansa să plec la Dinamo Bucureşti. Eforturile, exerciţiile şi antrenamentele erau mult mai grele, dar am avut ambiţia să mă menţin. Apoi, la 26 de ani am ajuns la Astra Ploieşti, unde am jucat şase ani“, a povestit Cornel Mihart. În cei opt ani de divizia A a jucat 186 de partied şi a înscris 10 goluri.

„Fotbalul mi-a dat aripi“

După ce a urmat Şcoala de Antrenori de la Bucureşti şi a obţinut licenţa A UEFA, a hotărât să transmită mai departe cunoştinţele acumulate.

„Minerul Mehedinţi a fost prima echipă la care am antrenat. Am încercat să iau tot ce a fost mai bun de la foştii antrenori“, a mai spus fostul fotbalist.

Antrenorul secund de la FC Drobeta, a fost cel care a pus bazele primei şcoli de fotbal din Severin. Aceasta funcţionează în oraş de aproape o lună, iar beneficiarii sunt 38 de micuţi antrenaţi de Cornel, împreună cu un coleg.

„Pentru că eu nu am avut juniorat, am vrut să pun bazele unei şcoli de iniţere pentru copii până în 12 ani. Toţi participanţii vor şti să joace fotbal pe mai multe posturi. Sunt extrem de entuziasmat, mai ales că de la anul vom organiza şi competiţii pentru a-i motiva pe tineri. Fotbalul mi-a dat aripi şi am încredere că vor urma numeroase reuşite“, a încheiat antrenorul Cornel Mihart.

Întrebări şi răspunsuri

Care sunt calităţile pe care ar trebui să le îndeplinească un bun fotbalist?

Ar trebui să aibă talent, este esenţial. Apoi trebuie să aibă voinţa de a-l fructifica, pentru că sunt mulţi care au, dar nu şi-l valorifică. În plus, trebuie să fie dispuşi să facă sacrificii.

Cum te consideri în relaţia cu cei pe care îi antrenezi?

Am ştiut să mă fac respectat. Ţin foarte mult la organizare. Nu pot spune că nu sunt prieten cu jucătorii, dar prefer să îmi arate asta pe teren. Recunosc, sunt exigent, dar dacă nu ne dorim să ajungem mai sus şi nu ne zbatem pentru asta, nu facem nimic.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite