Turnu Severin: Corina Rotescu aduce bucurie celor năpăstuţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A practicat sportul încă din gimnaziu, iar în urmă cu un an a pus bazele unei asociaţii care organizează acţiuni caritabile, prin care sunt sprijiniţi severinenii aflaţi în nevoie.  

Corina este o tânără sociabilă, otptimistă şi foarte încrezătoare în sine, care a reuşit să realizeze aproape tot ce şi-a propus.

Înzestrată cu foarte multă energie, Corina a practicat încă din clasele gimnaziale sport de performanţă, perioadă în care a obţinut numeroase premii la concursurile sportive la care a luat parte.

Am făcut atletism de performanţă timp de cinci ani, perioadă în care am luat o grămadă de premii. Mi-a plăcut foarte mult sportul, eram capitanul de echipă la volei, la handbal. Unde era sport eram şi eu.” ne spune tânăra.

A fost o vreme în care visa la o carieră în economie şi se vedea angajată într-o bancă însă soarta i-a rezervat cu totul altceva.

A avut primul ei job în domeniul vânzărilor, ocupând funcţia de director o perioadă de doi ani. 

 „Îmi doream foarte mult să lucrez într-o  bancă. Agream ideea de a sta la birou, ţinuta office şi mi-a plăcut să fac calcule, să lucrez cu acte, însă prima dată m-am angajat în urma unui anunţ publicat pentru postul de director vânzări” ne spune tânăra.

Din 2007 tânăra ocupă funcţia de director economic în cadrul unei firme de publicitate.

Acest job îi oferă posibilitatea de a interacţiona cu fel de fel de oameni.

Este o activitate frumoasă, mai ales că ai tangenţe cu oamenii, ceea ce mie-mi place foarte mult. Asta mi-am dorit să fac şi mă bucur că am reuşit, pentru că altceva, sincer, nu mă văd făcând. Nu pentru că nu aş vrea ci pentru că nu aş şti mai bine să fac decât ceea ce fac în prezent” ne-a mărturisit tânăra.

 Pe lângă funcţia de director economic Corina este şi preşedinte în cadrul unei asociaţii cu caracter nonprofit, care a luat fiinţă anul trecut în luna februarie.

Sensibilă la nevoile şi suferinţele celor din jurul ei, dar şi din dorinţa de a oferi o mână de ajuotr celor neputincioşi în faţa sorţii, Corina alături de alte câteva persoane, a luat decizia de a pune bazele unei asociaţii care promovează voluntariatul, organizează acţiuni caritabile, dar şi acţiuni educaţional sportive, toate menite să aducă un aport de ajutorare tuturor celor care sunt bătuţi de soartă.

” Am făcut acum doi ani, când nu aveam înfiinţată asociaţia, o acţiune de strângere de fonduri pentru un caz social care necesita ajutor, şi am reuşit cu brio să rezolvăm acel caz. Am organizat această asociaţie din nevoia oamenilor de ai ajuta” ne-a spus Corina.

Coordonator de voluntari, ambiţioasa tânără îşi doreşte să identifice şi să ajte cât mai mulţi oameni care au cu adevărat nevoie de sprijin.


ÎNTREBĂRI ŞI RĂSPUNSURI:
Dacă nu ar fi fost să faci asta ce altceva ai fi ales?
Cu siguranţă tot asta aş fi ales să fac. Iubesc foarte mult oamenii, şi nu pot să stau cu mîinile încrucişate când văd că au nevoie de ajutor. Indiferent de câte cazuri sociale vor fi voi lupta ca să-I ajut pe oamenii care întradevăr au nevoie de ajutor.

Ce apreciaţi la oamenii cu care intraţi în contact?
Admir foarte mult verticalitatea oamenilor, curajul acestora de a spune lucrurilor pe nume. Apreciez cinstea, sinceritatea şi corectitudinea. Cred că un om care are toate aceste calităţi este un om câştigat din multe puncte vedere.

Ce-i place?
Îmi place foarte mult să fac sport, dar din păcate nu prea mai am timp. Ador să stau cu copilul meu. De asemenea îmi place să întind o mână de ajutor tuturor celor care au nevoie. 

Ce nu-i place?
Nu-mi place minciuna şi oamenii care o practică. Un lucru care mă deranjează foarte tare este faptul că nu mai există deloc respect pentru oamenii din jur.


 

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite