Turnu Severin: Peste 80 de familii de ţigani se mută într-un cartier rezidenţial

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Locuitorilor din “blocul ruşinii” li s-a oferit şansa de a-şi duce traiul de zi cu zi într-un mediu sănătos, curat şi civilizat

Într-o lună, locatarii blocului L2 , cunoscut drept “blocul ruşinii”, se vor muta în casă nouă. Dacă până în prezent locuitorii blocului au trăit în condiţii greu de imaginat, acest coşmar va lua sfârşit cât de curând.

Lipsa apei reci, spălatul rufelor la un robinet din apropiere, mirosul de urină greu de suportat, prezenţa zecilor de şobolani, toate acestea vor ţine de domeniul trecutului.

Această veste nu poate să fie decât una îmbucurătoare pentru toată lumea. Majoritate îşi doresc să scape de mizeria în care locuiesc.

image


“Abia aştept să mă mut. Am şase copi şi nu mai vreau ca ei  să trăiască în această mizerie. Din cauza condiţiilor în care stăm,cei mici mereu s-au îmbolnăvit. Locuim într-un adevărat focar de infecţie” a povestit Ioana Florea care locuieşte în blocul L2 de foarte mult timp.


Fericiţi sunt şi vecinii locatarilor blocului L2, care s-au plâns de nenumărate ori de mizeria care tronează în zonă, dar şi de scandalurile zilnice provocate de cetăţenii de etnie rromă.


 “De foarte mult timp aşteptăm mutarea acestor oameni din zonă. Ne este teamă să locuim lângă astfel de indivizii. Sunt răi şi vorbesc urât. Cum se lasă seara nu mai avem curajul să ieşim în faţa scării din cuza lor” ne spune Ica Paunescu o vecină din apropierea blocului.


Noile locuinţe sunt gata, mai este puţin de lucru la racordarea la curentul electric. Aşa că, în luna septembrie, toate cele 84 de familii vor scăpa de condiţiile inumane de la blocul L2 şi vor fi mutate în noua locaţie.

Cei care sunt proprietari în blocul L2 vor fi proprietari şi în nouă blocul cel nou , iar cei aproape 20 la sută care locuiesc cu chirie vor locui în continuare cu chirie. Clădirea în care vor fi mutaţi cetăţenii ghetoului severinean are 75 de garsoniere şi nouă apartamente.

Toate spaţiile locative au linoleum pe jos, geamuri termopan, uşi din lemn, iar grupurile sanitare sunt dotate cu boilere pentru apă caldă, duşuri, gresie şi faianţă.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite