Turnu Severin: Cod Galben de inundaţii în Mehedinţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Hidrologii au emis, ieri, un Cod Galben, fenomele vizate fiind inundaţii locale şi posibile depăşiri ale cotelor de atenţie. Avertizarea este valabilă de astăzi, de la ora 15,00, până mâine după-amiază.  

De astăzi, de la ora 15,00 şi până mâine, la ora 16,00, Mehedinţiul intră sub atenţionarea unui Cod Galben, fenomele vizate fiind inundaţii locale şi posibile depăşiri ale cotelor de atenţie. În intervalul menţionat, se pot produce scurgeri importante de pe versanţi, cu efect de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie pe unele râuri din bazinele Timiş, Bârzava, Moraviţa, Caraş, Nera, Cerna sau Jiu- amonte. 

Tot ieri, meteorologii au emis o avertizare Cod Galben de ploi, descărcări electrice, vânt şi grindină.

Potrivit ANM, instabilitatea atmosferică va fi accentuată începând din vestul şi sud-vestul ţării, apoi şi în restul teritoriului. Vor fi averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului şi cu aspect de vijelie şi grindină. Cantităţile de apă vor depăşi local 25 l/mp şi mai ales în Banat, Oltenia, precum şi în zonele de deal şi de munte din restul teritoriului, izolat 50 l/mp.

Duminică vremea se va răci accentuat în regiunile intracarpatice, iar la începutul săptămânii viitoare şi în restul teritoriului. La munte, la peste 1500 m, precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite