Turnu Severin: Claudia Tudosie – elevă la informatică, olimpică la română

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Claudia Tudosie participă la competiții la material ei preferată, pregătindu-se și pentru o carieră în IT


Claudia este o tânără care participă la olimpidele de română din pasiune. Timp de şase ani a participat la olimpiadele română unde a obţinut premii. Pasiunea ei pentru limba română i-a fost descoperită de către profesoara ei de română în clasa a şasea care a şi îndrumat-o pe această cale.

Prima dată când a participat la olimpiadă de română  nu a obţinut nici un premiu, lucru care nu a descurajat-o, din contră, mai tare a ambiţionat-o. Partiparea la olimpiadă în următorul an i-a adus o mare satisfacţie, aceasta obţinând menţiune la faza judeţeană.

Acest lucru i-a dat curaj şi a continuat să participe mai departe la olimpiade. „Prima dată când am participat nu am câştigat nimic, doar experienţă. Am fost un pic descurajată dar apoi am participat şi în următorul an am luat menţiune la faza judeţeană şi anul trecut am participat şi la naţională unde am luat premiul special” ne spune Claudia.

Chiar dacă este în clasa a XII-a şi are unprogram foarte încarcat tânăra are de gând să participe şi anul acesta la olimpiada de română.

” Am de gând să particip si anul acesta la olimpiada de română deşi o să-mi fie cam greu pentru că o să trebuiască să mă ocup şi de matematică şi de informatică” ne povesteşte tânăra.


Cu toate că pasiunea ei este limba română, materiile sale de suflet rămân matematica şi informatica, fapt pentru care în viitor îşi doreşte să urmeze cursurile facultăţii Politehnica şi să devină programator. În paralel cu limba română Claudia se pregăteşte intens la matematică şi informatică.

În plus este de menţionat faptul că în clasa a şaptea a participat şi la olimpiada de astrologie unde a luat premiul doi la faza locală. Din păcate nu a putut participa la faza naţională pentru că era prea mică.


ÎNTREBĂRI ŞI RĂSPUNSURI:
Dacă nu reuşeşti să devii programator ce altceva ai alege?

Daca nu ajung programator vreau să mă fac profesoară de matematică sau de informatică. Dar o să mă pregătesc mult pentru că îmi doresc foarte mult să lucrez în domeniul IT.

Cum îţi petreci timpul liber?
În timpul liber îmi place să citesc. Ultima carte pe care am citit-o se numeşte „Coşmaruri”, şi este o carte horror. Am citit-o mai mult pentru că imi doream să văd care este diferenţa între a citi o carte horror şi a vedea un film horror.

Ce-i place?
La un om apreciez sinceritatea, deşi e mai greu în ziua de azi să găseşti oameni sinceri şi deschişi. Îmi plac oamenii de încredere şi care ştiu să se facă plăcuţi.

Ce nu-i place?
Nu-mi plac oamenii care mint. Consider că asemenea oameni trebuie evitaţi. Detest oamenii cu două feţe, dar şi pe cei care pretind a fi ceea ce nu au fost niciodată.


Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite