Turnu Severin: Circulaţia este deschisă pe centura ocolitoare a Severinului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traficul va fi deviat, pe centură, pentru maşinile de mare tonaj
Traficul va fi deviat, pe centură, pentru maşinile de mare tonaj

Din cei 12 kilometri ai şoselei, opt au fost deja finalizaţi şi inauguraţi, iar traficul maşinilor de mare tonaj va fi deviat de pe Splai Mihai Viteazu pe noua centură a Severinului.

Primii 8 kilometri ai şoselei de centură a Severinului au fost finalizaţi, astfel că drumul este deja deschis circulaţiei auto. Panglica de inaugurare a fost tăiată, ieri, de autorităţile locale şi judeţene.

“Mai mult de două treimi din centură sunt gata. Cel mai important pentru Severin este că tirurile şi maşinile de mare tonaj nu vor mai trece prin centrul cartierului Crihala.

În al doilea rând, această centură este o sursă importantă de dezvoltare”, ne-a declarat prefectul Ion Mîţu.

Inaugurarea centurii atrage după sine şi modificarea rutelor pentru maşinile de mare tonaj.

Pentru fluidizarea traficului s-a luat decizia de amenajare a unui sens giratoriu temporar, care va funcţiona la intersecţia Căii Târgu-Jiului cu Splai Mihai Viteazu.

Potrivit primarului Constantin Gherghe, pentru informarea şoferilor, vor fi amplasate mai multe indicatoare rutiere, iar poliţişii comunitari şi cei de la Rutieră vor fi angrenaţi în dirijarea traficului.

VEZI AICI GALERIE FOTO


Vom scăpa de poluarea dim oraş

Ceilalţi patru kilometri ai centurii vor fi predaţi, potrivit oficialilor, în primăvara anului viitor, deoarece exproprierile au fost făcute cu întârziere.

“Cei opt kilometri de drum sunt încadraţi între DN 67 şi DN 6. Erau necesari pentru că fluidizează traficul şi scăpăm de poluarea din oraş.

Contractul ar fi trebuit să se termine cu totul, la anul, în mai. Mai avem doar 4 km pe care promitem ca cel târziu în luna mai să-i rezolvăm”, ne-a precizat Ştefan Stoica, directorul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Craiova.

Porţiunea de drum va beneficia de doi ani garanţie, însă această garanţie va intra în vigoare de-abia după ce va fi făcută recepţia întregii lucrări.

Noua şosea este inclusă într-un proiect finanţat pe fonduri ISPA, în valoare de 35 milioane de euro, proiect ce cuprinde şi reabilitarea DN 6, Severin-Orşova.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite