Turnu Severin: Ciprioţii caută brutari şi medici în Mehedinţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şomerii pot opta pentru 147 de slujbe în Cipru, cel mai mic salariu fiind de 760 de euro lunar

Mai multe firme din Cipru se află în căutarea absolvenţilor în domeniul contrucţiilor, alimentaţiei sau medicinei.

AJOFM Mehedinţi a pus la dispoziţie mehedinţenilor un număr de 147 de locuri de muncă în Cipru, marea majoritate dintre acestea destinate persoanelor cu studii medii. Ciprioţii au nevoie de angajaţi pe posturi de sudori, instalatori, tehnicieni, brutari dar şi asistenţi medicali ori medici.

Salarii între 760 şi 2200 de euro

Salariile oferite de angajatori sunt variate, începând de la 760 de euro pentru un muncitor brutar, până la 2200 de euro lunar pentru un post de medic într-o clinică particulară.

Pentru a putea candida la unul din posturile oferite, cei interesaţi trebuie să deţină cunoştinţe foarte bune de limba engleză, greacă sau germană, în funcţie de cerinţele firmei angajatoare, acesta fiind primul mare criteriu de selecţie pe lângă studiile de specialitate.

Cei interesaţi trebuie să îşi trimită CV-ul în limba engleză. Deşi numărul şomerilor este crescut în Mehedinţi, aceştia nu sunt foarte încântaţi de munca în străinătate, fie că nu cunosc limba, fie că preferă un loc de muncă în tară mai prost plătit, dar având posibilitatea să fie aproape de familii.

„ M-aş duce dacă aş vorbi limba, pe vremea mea la şcoală se învăţa numai rusă şi franceză. Într-adevăr salariile sunt foarte mari, în comparaţie cu cele date la noi, dar şi distanţa...atâta timp plecat de lângă copii, cred că dacă eram burlac m-aş fi dus.. Eu luam pe lună ca muncitor necalificat în costrucţii în jur de 1000 de lei, era puţin dar mă limitam la ce aveam”, spune Dan Ochea, şomer.

Săptămâna aceasta, AJOFM Mehedinţi a pus la dispoziţie 57 de locuri de muncă din care doar trei sunt pentru învăţământul superior.

Cele mai solicitate locuri sunt în domeniul construcţiilor, iar absolvenţilor de studii superioare le sunt propuse trei posturi, de pshiholog, sociolog şi unul de inginer în construcţii.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite