Turnu Severin: Cipere, cetăţean de onoare fără să fie anunţat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dumitru Cipere (centru) ar fi vrut să participe la şedinţa Consiliului Local.
Dumitru Cipere (centru) ar fi vrut să participe la şedinţa Consiliului Local.

Unicul medaliat olimpic din Severin, boxerul Dumitru Cipere, nu a fost invitat la şedinţa Consiliului Local.

Consilierii locali, întruniţi ieri în ultima şedinţă pe anul acesta, au votat în unanimitate acordarea titlului de cetăţean de onoare pugilistului mehedinţean Dumitru Cipere. Rămas unicul medaliat olimpic din istoria Severinului, pugilistul întors cu bronz de la Moscova (1980) a aşteptat ani de-a rândul distincţia pe care factorii locali au acordat-o unor personalităţi care nu s-au născut în reşedinţa judeţului Mehedinţi.

Iubit de severineni

Acum consilierii locali nu l-au invitat pe sportiv la şedinţă. „N-am ştiut că voi primi titlul de cetăţean de onoare, nu m-a anunţat nimeni. Dacă ştiam, aş fi participat şi eu la şedinţă. Mă bucur că am primit această distincţie pentru că toate medaliile pe care le-am obţinut de-a lungul carierei mele le-am adus aici, la Severin. Voi trece luni pe la primărie“, ne-a declarat Dumitru Cipere.

În anul 1980, severinenii s-au bucurat enorm când Dumitru Cipere aducea în oraşul de la Dunăre medalia de bronz de la Moscova. Întrecerile olimpice de la Moscova au fost urmărite de peste 5 milioane de spectatori prezenţi în tribunele sălilor şi stadioanelor. În plus, peste 1,5 miliarde de telespectatori au vizionat zilnic transmisiile efectuate de 59 de societăţi de televiziune din întreaga lume. Acum Dumitru Cipere pregăteşte la Severin viitori campioni.

Proiecte votate cu repeziciune

Consilierul local Romulus Vâlcu spune că, de regulă, nu se invită la şedinţele de consiliu local persoanele care urmează să primească această distincţie: „Nu a fost invitat. De regulă nu invităm pe nimeni pentru că există riscul să nu treacă proiectul. Îl vom invita atunci când îi vom oferi diploma”.
Cuprinşi de spiritul sărbătorilor care se apropie, consilierii locali au votat pe bandă rulantă toate cele nouă proiecte aflate pe ordinea de zi, astfel că şedinţa s-a încheiat foarte repede. Mihai Dima, liderul de sindicat de la Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ Mehedinţi, a fost exclus din rândul consilierilor locali şi în locul acestuia a fost validat un alt consilier, Cornelia Doinea. Consilierii au aprobat planul de investiţii pe 2010 al SC Secom SA, furnizorul de servicii apă-canal din Severin.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite