Turnu Severin: Certificatele de mediu salvează angajaţii Celrom

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foştii salariaţi ai Celrom, la poarta fabricii, în ziua licitaţiei, pe 19 noiembrie
Foştii salariaţi ai Celrom, la poarta fabricii, în ziua licitaţiei, pe 19 noiembrie

Vânzarea la bursă a certificatelor de mediu îi salvează, de sărbători, pe cei 800 de angajaţi ai combinatului de  Celuloză şi Hârtie „Celrom” din Severin. Oamenii vor primi, până la 2000 lei, în această săptămână, banii pentru trei salarii restante.

Întreaga suma care va fi achitată, în această săptămână, către angajaţi se ridică la 1.500.000 lei, iar banii provin din vânzarea, la bursă, a certificatelor de mediu pe anul 2010 ale combinatului.

„De comun acord cu lichidatorii judiciari, cu judecătorul sindic şi comitetul creditorilor am stabilit ca oamenii să primească aceşti bani, acum, de sărbători, mai ales că s-a încheiat în luna noiembrie pentru toţi salariaţii şi perioada de şomaj.

Banii provin din certificatele de mediu pe care le-am vândut noi, plus nişte bani care mai existau în combinat din vânzarea unor active, fier vechi, etc”, ne-a declarat Gheorghe Talianu, liderul de sindicat de la Celrom.   

Oamenii nu cred nimic până nu văd banii în mână

Achitarea celor trei salarii nu înseamnă nici jumătate din cât ar trebui oamenii să primească. Foştii salariaţi ai Celrom mai au de primit, potrivit unor hotărâri judecătoreşti definitive şi irevocabile, între 5 şi 18 salarii compensatorii, în funcţie de vechime.

“Lupta noastră sindicală începe să dea roade, dar noi vom lupta în continuare, încercând să repornim întreprinderea.

Despre banii ăştia, până nu-i vedem în mână, nu credem nimic. Oricum, sunt bineveniţi, având în vedere că s-a terminat şomajul şi vin sărbătorile”, ne-a spus Dorel Mirea, fost salariat al cominatului, cu o vechime de 23 ani, în meseria de fochist.

Banii vor fi trimişi, în această săptămână, prin mandat poştal, conform unei situaţii întocmite de lichidatorii judiciari.

Potrivit sindicatului, în momentul de faţă, datoriile CELROM SA se ridică la circa 19 milioane euro, fiind incluse şi salariile compensatorii ale oamenilor.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite