Turnu Severin: Cercetaţi pentru înşelăciune şi evaziune fiscală. Prejudiciul adus statului: peste 4 milioane lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Opt indivizi din patru judeţe ale ţării au creat, cu bună ştiinţă, bugetului de stat, un prejudiciu în valoare de 4.001.845 lei.

Opt bărbaţi, cu vârste cuprinse între 23 şi 58 de ani, din judeţele Mehedinţi, Gorj, Sebeş şi Sibiu au iniţiat, constituit, aderat şi sprijinit formarea unui grup infracţional destinat în vederea comiterii infracţiunilor de înşelăciune.

Anul trecut, în perioada mai-septembrie, aceştia au indus în eroare şapte societăţi comerciale de pe raza mai multor judeţe.

Au achiziţionat mărfuri, în valoare totală de 205.966 lei, pentru plata cărora au emis file CEC sau bilete de ordin, despre care aveau cunoştinţă că nu au acoperire în contul bancar.

Acestea erau derulate prin intermediul unei societăţi comerciale cu sediul în comuna mehedinţeană Floreşti şi nu erau înregistrate în evidenţa contabilă.

La solicitarea poliţiştilor mehedinţeni, Cmpartimentul de Inspecţie Fiscală a efectuat cercetări, în urma cărora a fost calculat un prejudiciu adus bugetului de stat, în valoare totală de 4.001.845 lei, reprezentând impozit pe profit şi TVA.


Turnu-Severin



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite