Turnu Severin: Cei trei bătăuşi de la Tâmna au fost arestaţi preventiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judecătoria Strehaia a dispus, sâmbătă, ca trei dintre persoanele implicate în scandalul din faţa Poliţiei Tâmna să fie arestate preventiv. O a patra persoană are interdicţia de a părăsi ţara.

Potrivit unui comunicat emis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Strehaia, “joi noapte, s-a consumat un conflict de violenţă, fiind implicate două grupuri de persoane de etnie rromă, conflict aplanat prin intervenţia organelor de poliţie sesizate prin 112”.

Vineri dimineaţă, cele şapte persoane implicate în conflict, citate la sediul Postului de poliţie Tâmna pentru cercetări, în perimetrul sediului poliţiei, loc public, au comis acte, gesturi, au avut manifestări ce au produs scandal public.

“Cei doi agenţi de poliţie care au intervenit au fost îmbrânciţi, loviţi cu corpuri dure, ameninţaţi şi insultaţi. Totodată, participanţii la scandalul public au provocat distrugeri sediului postului de poliţie, uşi şi geamuri distruse, iar conflictul a fost aplanat prin intervenţia trupelor DPIR. La faţa locului, au fost găsite şi ridicate corpuri contondente, pari, bucăţi lemn, ţeavă metalică, corpuri delicte”, se mai arată în comunicat. 

Şeful de post (în dreapta) din Tâmna a fost agresat, în timp ce încerca să aplaneze conflictul



S-a format dosarul penal înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Strehaia şi participanţii au fost puşi sub învinuire pentru săvârşirea infracţiunilor de ultraj contra bunelor moravuri, ultraj faţă de cei doi poliţişti, sfidarea organelor judiciare şi distrugere.

Iniţial, prin ordonanţa procurorului, s-a dispus reţinerea faţă de patru inculpaţi pe o durată de 24 de ore şi s-a formulat propunere motivată în vederea arestării preventive.

Sâmbătă, Judecătoria Strehaia a dispus arestarea preventivă a trei inculpaţi,  iar faţă de cel de-al patrulea s-a dispus măsura obligării de a nu părăsi ţara.

Scandalul care a izbucnit, joi-noapte, între două familii din satul mehedinţean Plopi şi a continuat vineri dimineaţă, în faţa Poliţiei Tâmna. Chemaţi la audieri de oamenii legii, protagoniştii s-au luat din nou la bătaie, iar în încăierare, au spart un geam al postului de poliţie şi l-au agresat pe şeful de post. La mijloc pare să fie fata uneia dintre familii.

image
Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite