Turnu Severin: Cei doi edili ai comunei Salcia s-au lovit în trafic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viceprimarul Adel Sava a fost dus la spital, cu traumatism cranio-cerebral
Viceprimarul Adel Sava a fost dus la spital, cu traumatism cranio-cerebral

Vinovat că a depăşit neregulamentar, vicele Adel Sava a ajuns la spital cu traumatism cranian. În schimb, primarul a plecat de la locul accidentului.

O dispută mai veche între primarul şi viceprimarul din Salcia s-a încheiat, aseară, cu dosar penal pentru ambii. Edilii s-au întâlnit la volanul a două maşini, pe unicul drum principal din comună, şi au făcut accident. Accidentul s-a produs, în jurul orei 18.00. Poliţiştii au stabilit că vicele Adel Sava, aflat la volanul unui bolid Volkswagen Touareg, a depăşit pe linie continuă şi a acroşat maşina primăriei, o Nubira condusă de gospodarul-şef, Gelu Pantelimon, care circula în aceeaşi direcţie de mers şi pe care a scos-o în decor. Vicele a sunat la salvare şi a fost dus la spital, cu traumatism la cap.

Primarul a fost de negăsit aseară

„Am găsit victima care era în stare stabilă, conştientă, nu şi-a pierdut niciun moment cunoştinţa. Are un traumatism cranio-cerebral închis, ameţeală, cefalee şi greaţă. A rămas la Spitalul Judeţean Severin pentru investigaţii medicale”, ne-a declarat asistentul Loredana Sgârcea de la Serviciul de Ambulanţă Cujmir.

În schimb, primarul a dispărut de la locul accidentului. Sunt martori care cred că ar avea motive întemeiate să nu dea ochii cu poliţiştii. „Relaţia dintre ei este tensionată, dar nu cred că a fost vorba de răzbunare. Primarul e fugit, dar  poliţia îl caută. Am impresia că e sub influenţa băuturilor alcoolice. Probleme sunt demult în administraţie. Vicele e un băiat gospodar şi sunt discuţii între ei. Pe primar nu-l vede lumea de vreo cinci luni în primărie. Umblă tot timpul prin cârciumi”, ne-a spus Nicoale Iliescu, un localnic.

În jurul orei 20.00, edilul-şef le-a răspuns poliţiştilor la telefon şi le-a spus că se va prezenta la poliţie la Tr. Severin. Dar nici trei ore mai târziu nu ajunsese. Isprava s-a terminat cu dosar penal pentru ambii protagonişti. „Bărbatul a fost căutat, de organele de poliţie, la domiciliu, la locul de muncă, dar şi în alte locuri publice din localitate. Poliţiştii au luat legătura telefonic cu el la ora 20.00 şi le-a declarat că se îndreapta către Poliţia municipiului Drobeta Turnu Severin, însă până la ora 23.00, acesta nu a ajuns“, ne-a precizat agentul Andreea Dobre, purtătorul de cuvânt al IPJ Mehedinţi.

Viceprimarului i s-a întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, iar primarului, pentru părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea poliţiei, ca urmare a săvârşirii unei infracţiuni. Disputa dintre cei doi e veche. În vară, vicele a fost la un pas să fie dat afară din Consiliul Local la propunerea edilului-şef. Câteva luni mai târziu, primarul s-a trezit cu un cockteil molotov în casă, aruncat de persoane neidentificate încă.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite