Turnu Severin: Carol Bartoş i-a încântat pe nemţi cu melodiile lui Elvis

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cunoscut la festivalurile rock, chitaristul a cântat pentru un an şi în Germania, dar dorul de casă l-a adus înapoi.

Domnul Carol, zis şi Profesorul, este unul dintre cei mai talentaţi şi vechi solişti de muzică uşoară ai oraşului, fiind acum membru al trupei Lucian Cojocaru.

Şi-a descoperit pasiunea pentru chitară din adolescenţă. „M-a atras chitara de mic. Aveam doar 13 ani când un prieten de pe strada mea şi-a cumpărat una şi aşa am învăţat şi eu să cânt. Zdrăngănind chitara astfel, cam un an de zile, am avut şansa să găsesc un loc liber într-o formaţie. Am fost apreciat pentru că eu nu cântam numai la chitară, ci şi vocal. Acolo, timp de trei ani am învăţat ce era mai important“, povesteşte solistul.

Rock-ul l-a adus în Severin

După întreruperea colaborării cu formaţia cu care a debutat, a pus bazele unei trupe rock, a urmat stagiul militar, iar la întoarcerea în oraşul natal a întemeiat o altă formaţie, cu care a participat la numeroase festivaluri.

Îndrăgostit de muzica de calitate, solistul interpretează celebre melodii ale lui Elvis Presley, Rod Stewart şi alţii. Pentru o perioadă a susţinut concerte în Germania, însă dorul de casă şi de familie l-a determinat să se întoarcă.

Originar din Turda, a venit pentru prima dată în Severin în 1983, cu ocazia participării la un festival de muzică rock. Aici şi-a cunoscut viitorii colegi, lângă care a rămas 11 ani, dar şi marea iubire, cu care, ulterior s-a stabilit în oraş.

Pentru cariera muzicală a făcut sacrificii, căsătorindu-se la o vârstă târzie. „Muzica a fost şi va fi viaţa mea. Pentru că eram mai tot timpul plecat, nu mi-am putut clădi un cămin decât târziu. Îmi vedeam  familia o dată la şase luni, iar acum pe fratele meu mai rar de atât“, spune chitaristul.

În prezent deţine şase chitare, prima achiziţionând-o la vârsta de 20 de ani. Cea mai importantă, ca de alfel şi cea mai veche, este o Fender Jaguar din 1974.

Întrebări şi răspunsuri

Ce vă place cel mai mult în domeniul muzical?

Am avut ocazia să cunosc oameni talentaţi. Am cântat cu nume mari, ca Elena Cârstea şi Păuniţa Ionescu, soliste cu voci minunate. Mi-a plăcut mereu să fac parte dintr-un colectiv. Din acest motiv nici nu am optat pentru o carieră solo.
   
Ce sentiment aveţi când vedeţi că fiul vă calcă pe urme?
Sunt mândru de el. De la vârsta de trei ani a început să studieze pianul. Fiind foarte mic, a clacat. Apoi, singur a venit la mine şi mi-a spus că vrea să continue. În prezent studiază chitara, de la cinci ani, iar în timpul liber, clapele.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite