Turnu Severin: Carne expirată în meniul zilei, la bucătăria spitalului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În lăzile frigorifice de la Spitalul Județean Severin au fost găsite carne expirată și alimente fără etichete, care urmau să fie servite pacienților.


Firma care prepară hrana pentru pacienții internați în Spitalul Județean de Urgență din Drobeta Turnu Severin riscă să piardă contractul cu spitalul. Peste 20 de inspectori de la Direcția Sanitar-Veterinară, Direcția de Sănătate Publică, Protecția Consumatorului, din dispoziția prefectului, au efectuat miercuri un amplu control la bucătăria spitalului, după ce mai mulți pacienți s-au plâns că mâncarea servită este foarte proastă. „Nu mai pot tolera ca lună de lună să fie plătite sume de aproape 4 miliarde de lei vechi pentru nişte preparate care cu greu pot fi comestibile. Se plâng toţi bolnavii de hrana pe care o primesc. În afară de calitatea proastă, mâncarea din spital este şi foarte scumpă” a declarat prefectul Ion Mîţu. De cealaltă parte, administratorul firmei brașovene Agrosistem SRL, Dan Boroș, spune că hrana preparată corespunde calitativ. “Eu nu am primit nicio reclamație din partea conducerii spitalului ori a vreunui pacient”, precizează Dan Boroș.

“Se va întruni o comisie care va stabili sancțiunea”

Inspectorii au descoperit peste 19 kg de carne cu termenul de valabilitate expirat și alte câteva kilograme de oase, folosite la ciorbe, care nu erau etichetate corespunzător.  De asemenea, s-a constatat că ouăle nu erau dezinfectate înainte de a fi folosite la prepararea hranei, spațiile frigorifice nu erau corespunzătoare, în sensul că suporții de depozitare prezentau rugină.  Șeful inspecției sanitar-veterinare, dr. Traian Marițoiu, ne-a declarat că firma a primit un termen de cinci zile pentru remedierea acestor nereguli constatate, după care va fi din nou verificată:  „În cazul în care nu va remedia aspectele semnalate de noi în timpul controlului, se va întruni o comisie care va stabili sancțiunea. Aceasta poate să fie și încetarea activității”.

“Se plâng toţi bolnavii de hrana pe care o primesc. În afară de calitatea proastă, mâncarea din spital este şi foarte scumpă”
ION MÎȚU

prefect. Mehedinți

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite