FOTO/ Turnu Severin: “Caravana” poliţiei a vizitat comuna Devesel

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nu este vorba despre o infracţiune sau vreo abatere a legii, ci o acţiune de informare a cetăţenilor despre posibilitatea de a deveni victime ale hoţilor.

În baza “Programului de prevenire în sistem integrat a criminalităţii din mediul rural”, ieri, poliţiştii mehedinţeni au iniţiat o “Caravană” de informare în rândul cetăţenilor din comuna Devesel.



Pe raza judeţului Mehedinţi s-a conturat în ultima perioadă o  problemă în ceea ce privesc furturile din locuinţe: grupuri de cetăţeni rromi care, se deplaseaza din alte judeţe cu maşini cu numere de înmmatriculare străine, “operează” pe raza comunelor aflate la graniţă dintre Mehedinţi şi Dolj. Aceştia pătrund cu acordul proprietarilor în curtea locuinţei şi, sub pretextul achiziţionării de produse alimentare, care de obicei sunt în beciul locuinţelor, profită de naivitatea şi lipsa de atenţia  părţii vătămate, şi în timp ce unii dintre aceştia dialoghează cu partea vătămata, ceilalţi din grup intră în camerele lăsate neasigurate şi sustrag bunuri de valoare, bani şi bijuterii.

image



Caravana a rulat în comuna Devesel, dar şi în satele aparţinătoare, Scăpău, Chilia, Bistreţ şi Mileni. Sunetul staţiei de emisie-recepţie a stârnit curiozitatea şi interesul locuitorilor care, cu mic cu mare, au ieşit pe uliţele comunei fiind placut impresionaţi de  prezenţa şi  numărul mare de autoturisme şi politişti. Acţiunea a constat în informarea cetăţenilor cu privire la furtul din locuinţe, împărţirea de plinante cu sprijinul elevilor voluntari, dar şi dialoguri cu cetăţenii şi autorităţile locale.

image
image
Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite