Turnu Severin: Captură de ţigări la Obârşia Cloşani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mii de pachete de ţigări de diferite mărci au fost capturate.
Mii de pachete de ţigări de diferite mărci au fost capturate.

Pentru a scăpa de lege, cei doi bărbaţi din Craiova prinşi cu 26.490 de pachete de ţigări au oferit unui poliţist aproape 30.000 de lei.

Sumele imense de bani care se câştigă în urma traficului de ţigări netimbrate au făcut ca reţelele de traficanţi să-şi intensifice acţiunile în ultima perioadă. Pentru că pe DE 70 Timişoara - Drobeta Turnu Severin există mai multe filtre ale poliţiei de frontieră, mulţi traficanţi aleg ca variantă ocolitoare traseul Băile Herculane - Baia de Aramă - Turnu Severin.

Comunicau prin staţii de emisie-recepţie

Cunoscând foarte bine această rută, doi traficanţi din Craiova au încercat marţi seară să înşele vigilenţa oamenilor legii. Numai că, deşi au fugit de poliţiştii de frontieră, au căzut direct în plasa agenţilor de la postul comunal Obârşia Cloşani. Poliţiştii aveau informaţii că două autoturisme Volkswagen Touareg şi Mercedes ML, ambele înmatriculate în Germania, transportă o cantitate mare de ţigări netimbrate achiziţionate din Timişoara. Luaţi la întrebări, cei doi craioveni, Claudiu M., de 31 de ani, şi George C., de 24 de ani, au spus  iniţial că nu se cunosc.

„La percheziţia autoturismelor, poliţiştii au descoperit cantitatea de 26.490 de pachete de ţigări netimbrate de diverse mărci,  precum şi suma de 4.200 de lei ascunsă în cotiera manetei schimbătorului de viteze“, a declarat Andreea Dobre de la Biroul de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mehedinţi. Traficanţii aveau şi staţii de emisie-recepţie prin care comunicau eventualele filtre de poliţie. Unul dintre contrabandişti a avut tupeul să ofere unuia dintre poliţişti 10.000 de lei, după care văzând că nu cade la înţelegere a plusat suma la aproape 30.000 de lei.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite