Turnu Severin: Câinii ucid animalele sătenilor din Mehedinţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sătenii sunt îngrijoraţi pot rămâne fără animale
Sătenii sunt îngrijoraţi pot rămâne fără animale

Foamea determină câinii vagabonzi să prindă curaj şi să atace atât animale domestice, cât şi fiare sălbatice din fondul de vânătoare.

Câinii atacă orice fel de animal, chiar şi pe cele care îi depăşesc în mărime şi greutate şi de care nu se atingeau până acum. Vorbim despre oi, capre, bovine şi chiar porci. De la începutul acestei săptămâni, au fost găsite peste 20 de animale sfâşiate pe câmp. Cele mai afectate zone sunt comunele Piatra Albă, Cerneţi, Dudaşu, Sfodea şi Balota, unde numărul câinilor a crescut îngrijorător. Sătenii, dar şi autorităţile susţin la unison că nu s-au mai confruntat niciodată cu o astfel de situaţie.

Sătenii, speriaţi că o să-şi piardă animalele

„Fenomenul este fără precedent în judeţul nostru. Câinii atacă animalele domestice aflate la păşune, dar şi vânatul. Încă nu avem o evidenţă strictă a acestor câini, dar probabil provin din zonele urbane. Trebuie, împreună cu administraţiile locale, să luăm măsurile corespunzătoare. Câinii s-au înmulţit peste măsură“, spune Cornel Popa, directorul Asociaţiei Judeţene de Vânătoare Mehedinţi.

Vasile Hobanu, din comuna Piatra Albă, are 14 oi şi trei vaci de lapte. Se gândeşte cu groază că ar putea să le vadă sfâşiate de câini. „Eu din asta trăiesc, tată. Fără oile mele n-aş mai avea nimic. De când mă ştiu, nu am auzit vreodată să mănânce câinii vacile şi oile. Le-o fi foame prea tare dacă au ei curajul ăsta, că pe vremea când eram eu copil, câinilor le era frică de vaci“, ne spune nea Vasile. „Mi-au mâncat două oi, le-am găsit pe câmp, mai era doar blana din ele. Nu ştiu ce să fac, că animalele trebuie scoase la câmp ca să mănânce, dar acum mi-e frică să le mai duc“, spune şi Ion Pavelucă, un alt sătean păgubit.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite