Turnu Severin: Bulevard modernizat în timp record la Severin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Strada Tudor Vladimirescu a trecut prin transformări radicale în doar două luni. 20 de fântâni arteziene, gazon natural şi parcări în spic sunt elementele noi pe care le-a adus modernizarea principalei străzi ce traversează municipiul Severin.

Dacă până acum traficul pe cea mai importantă arteră din Severin era îngreunat de maşinile parcate, care ocupau o bandă de mers, de acum şoferii au la dispoziţie parcări în spic, dar şi un bulevard cu carosabilul lăţit, pe ambele sensuri.

Proiectul de renovare a arterei care traversează oraşul de la est la vest a juns la final, iar rezultatele sunt pe măsura aşteptărilor.

„Arată foarte bine, dar cel mai important este faptul că e util. Faţă de acum câteva luni, când, în orele de vârf, se mergea bară la bară, e mult mai bine. Parcările sunt excelente şi ele“, ne-a spus Ioan Gorgorea, un severinean care parcurge bulevardul zilnic, în drum spre serviciu.

Salbă de arteziene pe scuarul dintre sensuri

În plus, cele 20 de arteziene au fost deja instalate şi funcţionează non-stop, pe scuarul care separă cele două sensuri de mers.

Pe timpul nopţii, fântânile sunt luminate în mai multe culori, iar de jur-împrejurul lor a fost plantată iarbă. Pentru a proteja spaţiul verde, municipalitatea a amplasat mai multe mesaje de-a lungul scuarului, prin care îi roagă pe severineni să nu calce pe gazon.

Măsura a fost luată în condiţiile în care s-a constatat că multe persoane tranversează neregulamentar strada în această zonă, croindu-şi potecă direct prin iarbă.

Proiectul de modernizare iniţiat de Primăria Severin face parte dintr-un plna mai amplu, care cuprinde şi asfaltarea a şapte străzi din oraş, operaţiune care a fost, de asemenea, finalizată. Valoarea totală a investiţiei se ridică la circa 10 milioane de lei.

Lucrările ce vizau lărgirea bulevardului Tudor Vladimirescu , amenajarea parcărilor în spic şi a scuarului cu arteziene şi gazon natural au început în urmă cu aproximativ două luni şi s-au încadrat în termenul de finalizare.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite