Turnu Severin: Buget dublu pentru primărie în ciuda crizei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Teatrul din Turnu Severin, unul dintre edificiile care vor fi reabilitate. foto: Cristina Popescu
Teatrul din Turnu Severin, unul dintre edificiile care vor fi reabilitate. foto: Cristina Popescu

Municipalitatea speră ca prin bugetul din acest an să finalizeze majoritatea lucrărilor începute, dar şi să demareze alte proiecte noi.

În pofida crizei economice, 2010 se anunţă un an bun pentru Primăria Severin în ceea ce priveşte investiţiile. Completat cu un împrumut bancar, bugetul de cheltuieli al municipalităţii este aproape dublu faţă de cel de anul trecut. Este vorba de peste 3.500 de miliarde de lei vechi, bani cu care se vor finaliza investiţiile începute anul trecut, dar în acelaşi timp vor demara şi altele noi.
Edilii sunt, în acest moment, în plin proces de elaborare a schiţei de buget care urmează a fi supusă aprobării în prima şedinţă de consiliu local din acest an. „Avem obligaţia să finalizăm lucrările începute anul trecut. Mai avem patru parcări de finalizat din cele 15, izolaţiile termice la blocuri, strada Independenţei, parcul din centru, sala de pomeniri de la Cimitirul Sfântul Gheorghe, blocul unde se vor muta cei de la L2. Ne propunem să urcăm în clasamentul primelor zece primării din ţară“, a precizat primarul Constantin Gherghe.

Se vor crea locuri de muncă

Bugetul din acest an are o importanţă economică pentru severineni. „Volumul de muncă fiind foarte mare şi ţinând cont de faptul că majoritatea lucrărilor sunt contractate de firme din Severin sau din Mehedinţi, eu sper şi chiar sunt bucuros că vom contribui din plin la sporirea numărului de locuri de muncă“, a declarat viceprimarul Nicoale Paponiu.
Edilii şi-au propus ca în 2010 să construiască alte 21 de parcări între blocuri, să izoleze termic 70 de blocuri, să construiască 20 de locuri de joacă, 10 parcuri de agrement, 3 sensuri giratorii, să reabiliteze Bulevardul Tudor Vladimirescu, Teatrul şi Cetatea Medievală a Severinului, să extindă adăpostul de câini, să reabiliteze strada Crişan (între B-dul Vladimirescu şi Revoluţiei), dar şi o serie de investiţii în sport.
Reabilitarea teatrului şi cea a Cetăţii Medievale sunt doar câteva dintre proiectele care, odată implementate, vor rezolva şi problema promovării turistice. Anul trecut, Primăria Severin a avut  aproape 20 de proiecte depuse pentru  infrastructura oraşului.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite