Turnu Severin: Brazi de criză în pieţele din Severin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vânzătorii îşi aşteaptă clienţii cu oferte variate
Vânzătorii îşi aşteaptă clienţii cu oferte variate

Brazii în ghivece reprezintă noutatea din acest an, în pieţele din oraş. Clienţii aşteaptă însă ca preţurile să mai scadă.

 Dacă în weekend doar câţiva comercianţi ofereau brazi naturali în pieţele din Severin, de astăzi, oamenii au de unde alege. În pieţe, în locuri aglomerate şi zone strategice, peste tot se pot vedea camioane sau stive cu brazi de toate felurile, semn că sezonul comerţului de Crăciun a început. Brad alb, brad sălbatic, molid sau brad ecologic sunt doar câteva dintre sortimentele care aşteaptă să împodobească locuinţele severinenilor. Vânzătorii sunt şi ei veniţi din toată ţara, unii dintre ei chiar din judeţe îndepărtate. Spre exemplu, Costel Truţă a venit în Severin din judeţul Harghita.
„Avem brad alb şi molid, plus bradul ecologic. Preţurile au rămas la fel ca şi anul trecut, aşa că sperăm să meargă bine. Am adus şi puieţi ecologici, la ghiveci, care costă între 70 şi 100 de lei şi sunt foarte căutaţi. Până acum am dat câteva bucăţi, dar deocamdată vânzarea e timidă, aşa e în primele zile. Oamenii par interesaţi cel mai mult de brad, molidul se lasă mai la urmă”, ne-a spus Costel Truţă.

„Anul acesta am cumpărat un brăduţ în ghiveci“

Vedeta sezonului pare a fi bradul în ghiveci. Vorbim despre brazi naturali plantaţi în ghiveci, care îşi  păstrează prospeţimea peste ani. Comercianţii s-au adaptat repede noului trend şi au inclus în ofertă astfel de brazi.
„Îmi plac brazii naturali pentru mirosul lor foarte plăcut. Anul acesta am cumpărat un brăduţ în ghiveci, pentru că durează mai mulţi ani, ca şi cel de plastic, numai că acesta e natural şi chiar îţi dă senzaţia de sărbătoare“, ne-a spus Ilona Adamache, cumpărătoare. La brazii naturali, preţurile variază între 60 şi 150 de lei, iar cei în ghiveci costă maxim 120 de lei. Varianta mai ieftină este molidul, care nu depăşeşte 30 de lei. Cu toate astea, mulţi cumpărători preferă să aştepte apropierea Crăciunului, în speranţa că vânzătorii vor mai lăsa din preţ.
„Sunt buni ca preţ, dar ştiţi cum e, trecem printr-o perioadă mai proastă cu banii, aşa că mai aştept. Sper ca peste câteva zile să se mai ieftinească“, spune şi Ionuţ Ulceanu, un client care testează piaţa.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite