Turnu Severin: Bogdan Marghescu a obţinut 60 de premii în patru ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi are doar 11 ani, a fost premiat de numeroase ori la matematică şi limba engleză. În afara şcolii, are rezultate bune la kick-boxing.

Considerat un copil multitalentat, Bogdan are aptitudini deosebite pentru matematică, desen, engleză şi mai nou pentru kick-boxing.

La matematică, materia lui preferată, a fost mereu susţinut de către mama sa, ea fiind şi cea care i-a insuflat această pasiune prin lucratul suplimentar acasă.

„Din clasa I particip la olimpiadele şi concursurile de matematică. Îmi place foarte mult, este materia mea preferată. Am reuşit cu ajutorul mamei mele, ea m-a îndrumat lucrând în plus în fiecare zi la matematică. Am participat la olimpiade ca Euclid, Arhimede, la care am obţinut locul I şi locul II. Am luat şi medalii la matematică, dar şi la engleză, o altă pasiune de a mea“, ne spune elevul.

O altă pasiune de a elevului este limba engleză, unde de asemenea participă la olimpiade şi concursuri. „Fac pregătire la limba engleză, este o limbă frumoasă, particip şi la olimpiade. M-a ajutat mult şi profesoara mea să învăţ cât mai multe. La ambele materii am primit peste 60 de premii până acum. Cel mai mult m-am bucurat de premiile câştigate la matematică“, ne mai spune elevul.

Pe lângă diplome şi premii, elevul a câştigat în urma participării la concursuri şi mai multe medalii de care este deosebit de mândru.

Peste trei ore pe zi de învăţat

Cum îşi dedică mai mult de trei ore pe zi învăţatului, lui Bogdan îi rămâne puţin timp pentru joacă, dar acesta nu este un motiv de tristeţe pentru el. De o lună, acesta a început să se ducă şi la kick-boxing la decizia părinţilor care au vrut să îl încurajeze şi să îi înlăture timiditatea.

„Este un băiat atât de cuminte şi de înţelegător, mă înţeleg cu el precum cu un adult. El nu face prostii, nu e violent, nu se ceartă cu colegii, sare tot timpul în ajutor, fie că e vorba de colegi, fie că e vorba de părinţi. Aceştia sunt mândri de el, este un copil bun. Acum pentru că el este foarte timid, dar şi pentru că petrece mult timp la calculator, părinţii lui au hotărât să îl ducă la kick-boxing. A început de aproape o lună, îi place şi parcă este un pic mai încrezător în forţele lui“, ne spune Izabela Marghescu, bunica acestuia.

Pentru viitor, visul lui este să devină inginer. „Vreau să mă fac inginer pentru că am o pasiune pentru desen şi construcţii. Construiesc maşini, case şi roboţi din cuburi lego. Îmi place foarte mult şi desenul. Desenez animale, case, maşini, oraşe. Am descoperit că îmi place să desenez de la televizor: priveam şi desenam personajele“, adaugă Bogdan.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite