Turnu Severin: Bătălia pentru un loc la grădiniţă a început

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Părinţii care vor să-şi înscrie odraslele la grădiniţă trebuie să se grăbească. Înscrierile au început însă nu sunt prea multe locuri libere.

Înscrierile la grădiniţă pentru anul şcolar 2010-2011 au început de pe 3 mai şi vor continua până la începutul noului an şcolar, în septembrie. Anul acesta vor fi aproximativ 4000 de locuri în Mehedinţi.


“În municipiu nu putem spune că avem locuri disponibile prea multe. Aglomerate sunt grădiniţele cu program prelungit cum este grădinița numărul 20, grădinița 3, 7, grădinița numărul 22 și multe altele.Aproape puţin peste limita medie admisă de lege sunt grădiniţele cu program normal.” declară Alexandra Vladu, inspector şcolar de specialitate.


Părinţii preferă să-şi înscrie copiii la grădiniţele vis-a-vis de casă iar dacă nu găsesc un loc pentru micuţii lor aproape de casă, aceştia apelează la grădiniţele din jurul locului de muncă. Un alt criteriu de selecţie al grădiniţei este acela al programului prelungit


 “Pentru că serviciul ne solicită foarte mult am optat pentru înscrierea copilului la o grădiniţă cu program prelungit de care sunt foarte mulţimită şi sperăm ca pe viitor să se înfiinţeze mai multe unităţi deoarece clasele sunt supraîncărcate de copii. Pentru mine programul prelungit de la grădiniţă este bine venit deoarece copilul nu are cu cine să stea până venim noi de la serviciu şi consider că aici este locul unde copilul meu este bine supravegheat şi bine instruit.”  spune Lungu Violeta, părinte.


Grădiniţele  cu program prelungit au devenit tot mai aglomerate în ultimul timp astfel încât educatoarele sunt nevoite să lucreze cu un efectiv dublu de copii.
„Unitatea noastră funcţionează cu un număr peste limita normală de copii datorită cererilor continue ale părinţilor, în special pentru programul prelungit. Unitatea noastră funcţionează pe alternativa educaţională step by step, ceea ce presupune la fiecare clasă câte un ajutor de educatoare ce uşurează în acelaşi timp şi munca educatoarei la clasă.” afirmă Roxana Chesa, educatoare la Grădiniţa nr 20 Step by Step

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite