Turnu Severin: Banii pentru reabilitarea Bazinului Olimpic, retraşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru că licitaţia a fost contestată, Ministerul a luat înapoi 1.000.000 de lei. Autorităţile reiau procedurile necesare reabilitării, pentru ca bazinul să fie funcţional până la finele anului.

După incidentul de anul trecut, când o parte a tavanului bazinului de înot s-a prăbuşit în timp ce erau oameni înăuntru, bazinul de înot obţinuse, încă din luna mai, fonduri de reabilitare de 1.000.000 lei.

Deoarece una dintre societăţile comerciale participante la licitaţie a depus contestaţie, banii alocaţi pentru reabilitarea acestuia au fost retraşi.

Bani cheltuiţi pentru pregătirea sportivilor

„Contestaţia a fost depusă fără a ni se comunica obiectul sesizării, iar din acel moment lucrurile au luat o întorsătură proastă pentru noi, în sensul că lucrările au fost blocate aproximativ o lună. În această perioadă forul le-a anulat această contestaţie şi tot în această perioadă ne-au fost retrase fondurile alocate de autoritate, ca urmare a rectificării bugetare făcute la finalizarea primului semestru şi a faptului că Clubul Sportiv Municipal, la momentul respectiv, nu încheiase niciun contract“, a precizat Gabriel Răveanu, directorul CSM Drobeta-Turnu-Severin.

Dacă lucrarea în sine nu depăşeşte trei luni, întocmirea actelor premergătoare pot ajunge şi la o perioadă dublă.

În momentul de faţă, procedurile vor fi luate de la zero, astfel încât Bazinul Olimpic să poată fi redat circuitului sportiv până la sfârşitul anului. În acest timp, sportivii s-au antrenat la Timişoara, neexistând alt bazin pe toată distanţa Reşiţa-Piteşti.

„Vom demara din nou procedura, pentru că Bazinul Olimpic este singurul pe distanţa Reşiţa-Piteşti şi pentru că avem pentru pentru cine. Avem sportivi de performanţă, care, din cauza siţuaţiei s-au antrenat până la sfârşitul lunii la Timişoara, pentru a nu le întrerupe cantonamentul. Pentru acest lucru, noi am cheltuit lunar aproape 10.000 de lei. Nu vom lăsa garda jos, până acum am solicitat ajutorul tuturor instituţiilor publice la nivel scriptic“, a adăugat Gabriel Răveanu.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite