Turnu Severin: Bacteriile au închis fabrica de lapte din Severin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Activitatea societăţii a fost suspendată pentru 45 de zile, iar produsele au fost retrase de pe piaţă, după ce în compoziţia laptelui bătut au fost găsite bacterii de zece ori peste limita admisă.

Un control al Comisariatului Judeţean perntru Protecţia Consumatorilor şi Direcţia Sanitar- Veterinară (DSV) din Mehedinţi a scos la iveală nereguli grave privind calitatea produselor lactate. Inspectorii au prelevat probe şi au cerut verificarea calităţii produselor.

Au fost descoperite cantităţi de grăsime mult mai mici în comparaţie cu cele raportate pe ambalaj, dar la unele produse şi bacterii care depăşeau cu mult limita admisă.

„În urma rezultatelor de laborator, s-au constatat următoarele: la produsul caşcaval, neîncadrarea în parametrii grăsime şi umiditate, fapt ce nu reprezintă un risc asupra sănătăţii consumatorului.

La produsul lapte bătut, au existat depăşiri de bacterii coliforme de la 100 de bacterii/gram la 1063 de bacterii/gram. La produsul smântână de consum, grăsimea şi bacteriile coliforme nu se încadrează în limitele admise”, ne-a declarat Adriana Ganea, purtătorul de cuvânt al DSV Mehedinţi.

Fabrica rămâne închisă încă o lună
Autorităţile au retras toate produsele de pe piaţă, laptele bătut fiind distrus, şi au închis fabrica pentru o perioadă de 45 zile, începând cu 1 iunie. „Au fost descoperite nereguli mari la calitatea produselor, depăşiri chiar de 10-15 ori la numărul de bacterii din produse, cât şi abateri grave de la normele de calitate stabilite. În consecinţă, am dispus închiderea fabricii şi retragerea tuturor produselor de pe piaţă”, ne-a declarat prefectul Ion Mâţu.

Medicii spun că exista risc pentru sănătatea celor care au consumat produsele. „Afecţiunea care putea fi declanşată era o boală diareică acută, în rândul persoanelor care au consumat produsele.

S-a acţionat repede, bună parte din ele fiind scoase din consum.Nu a fost raportat către DSP niciun caz de îmbolnăvire în judeţ”, ne-a precizat Miruna Constantin, medic la Direcţia de Control în Sănătate Publică din cadrul DSP Mehedinţi.

Fabrica va rămâne închisă până vor fi eliminate problemele de igienă. Conducerea unităţii nu a putut fi găsită pentru precizări în acest caz..

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite