Turnu Severin: Autoturismele poliţiei ar putea fi puse pe butuci

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maşinile din parcul auto al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Mehedinţi au nevoie de reparaţii. foto: Corina Macavei
Maşinile din parcul auto al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Mehedinţi au nevoie de reparaţii. foto: Corina Macavei

Unii reprezentanţi ai Inspectoratului Judeţean de Poliţie Mehedinţi se plâng că nu au tot ce este necesar pentru a-şi îndeplini misiunile.

Subfinanţarea cronică din ultimul an ar putea bloca activitatea curentă a Inspectoratului Judeţean de Poliţie Mehedinţi. Oamenii legii vor fi nevoiţi să-şi tragă autoturismele pe dreapta şi să plece în misiuni pe jos ori, de ce nu, cu bicicleta.
„Resursele financiare ale instituţiei sunt sub nivelul de subzistenţă. Dacă până la sfârşitul lunii ianuarie nu vom primi bani, vom fi nevoiţi ca jumătate din parcul auto să-l tragem pe dreapta. Autoturismele au nevoie de anvelope noi, de acumulatori, de piese de schimb“, ne-a declarat şeful Serviciului Logistică din cadrul IPJ Mehedinţi, comisarul Tudorel Ocoleanu.

Nici rechizite nu primesc

Practic, în ultimul an, poliţiştii au trebuit să dea piept nu numai cu infractorii, dar şi cu sărăcia. IPJ Mehedinţi a primit în 2009 doar  47 la sută din bugetul alocat în 2008. În cifre, asta înseamnă că bugetul alocat inspectoratului a fost de 758.420 de lei, faţă de 1.718.970 de lei în 2008. Parcul auto numără în prezent 200 de autovehicule, dar marea majoritate necesită diverse reparaţii. Chiar şi Loganurile primite în urmă cu doi ani au nevoie de anvelope noi şi alte reparaţii curente. Pe lista de urgenţe stau în aşteptare 400 de anvelope, 100 de acumulatori, piese de schimb (plăcuţe de frână, telescoape, filtre, pompe de injecţie ş.a). Pentru că nu au avut bani să achiziţioneze lemne, sediile poliţiilor din Orşova şi Strehaia vor rămâne în perioada următoare fără căldură. Cât priveşte consumabile şi rechizite, poliţiştii mehedinţeni nici măcar nu îşi mai amintesc ultima dată când au primit aşa ceva.
„Le cumpărăm din banii noştri.  Ar fi culmea să trimitem la librărie ca să cumpere o foaie un cetăţean care vine să depună o reclamaţie“, spune comisar-şef  Valentin Lazăr, preşedintele SNPPC Mehedinţi.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite