Turnu Severin: Autorităţile dau asigurări: “Toate datele colectate de recenzori sunt confidenţiale”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În Mehedinţi, pregătirile pentru recensământul agricol sunt în grafic. Luni, vor fi instruiţi cei 475 de recenzori, 114 recenzori de rezervă, 81 de recenzori şefi şi 66 de coordonatori.

Prefectul de Mehedinţi, Ion Mîţu, a convocat, astăzi, o conferinţă de presă, pentru a face cunoscute detaliile privind organizarea şi desfăşurarea Recensământului general agricol, ce se va desfăşura în perioada 02 decembrie 2010 – 31 ianuarie 2011.

“De 8 ani nu s-a făcut un recensământ agricol. Bugetul alocat României pentru această acţiune este de 30 milioane de euro.

La această oră, suntem în grafic cu pregătirile, iar pe 22 noiembrie este programată o instruire a celor 475 de recenzori, 114 recenzori de rezervă, 81 de recenzori şefi şi 66 de coordonatori”, a declarat prefectul Ion Mîţu.

Majoritatea celor care fac parte din secţiile de recensământ au studii superioare şi sunt funcţionari publici, reprezentanţi ai Direcţiei Agricole, Direcţiei de Statistică, secretari de localităţi sau profesori.

Prefectul Ion Mîţu a ţinut să precizeze că toate datele colectate în teren sunt confidenţiale şi vor fi utilizate numai în scopuri statistice.

"Nimeni să nu aibă teamă că vor fi folosite pentru impozite sau acţiuni în justiţie. Toate informaţiile se folosesc exclusiv în scopuri statistice”, a precizat, la rândul lui, Gheorghe Fota, şeful Direcţiei de Statistică Mehedinţi.
 
Datele centralizate arată că la nivelul judeţului Mehedinţi s-au identificat 89.068 exploataţii agricole individuale, din care 606 exploataţii agricole cu personalitate juridică.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite