Turnu Severin: PORTRET/ Aur@ cântă cu fostul solist de la Boney M

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Timp de doisprezece ani, Aura a studiat pianul, apoi canto clasic, iar acum este solistă de muzică uşoară, bucurându-se de colaborări cu nume sonore din showbizul românesc şi străin.

În copilărie, visa să ajungă doctoriţă pentru a-i ajuta pe cei bolnavi şi năpăstuiţi de soartă. A ales însă un alt drum în viaţă şi nu îi pare deloc rău. A început să studieze pianul încă de când era la grădiniţă, iar în adolescenţă a abordat şi canto clasic, dar şi vocalul. 

E înnebunită după blues, dar pentru că toată lumea caută piese comerciale, a lăsat deoparte blues-ul pentru o vreme. “Îmi place foarte mult să cânt blues. Nu numai că mă caracterizează, dar e muzica pe care o pot simţi.

Asta nu înseamnă că RnB nu îmi place, însă mă regăsesc mult mai mult în piesele de dragoste. Dacă s-ar putea să mă regăsesc cumva şi în text ar fi şi mai bine”, mărturiseşte Aura Broscăreanu.

Avea doar cinci ani, când familia i-a descoperit talentul muzical. “Aveam un pian micuţ, de jucărie, la care fredonam o melodie foarte cunoscută la acea vreme,”Lambada”.

O cântam atât de bine, încât mama m-a dus la Costi Săndulescu, cel care mi-a şi fost primul profesor de pian. A fost îndrumată să mă dea la şcoală, pentru că am ureche muzicală şi aşa am urmat această cale”, ne spune Aura.  
      
“Din păcate, ceea ce se caută în România nu e ceea ce am compus eu”  
Primul ei concurs a fost la 13 ani, în Călăraşi, “Flori de mai”, unde a câştigat premiul de popularitate. Au urmat zeci de alte premii la diferite festivaluri naţionale, dar şi invitaţii în emisiuni tv.

image

În prezent lucrează, cu Andrei Kerestely, la primul său album. ”Este vorba de opt piese comerciale, în care textul îmi aparţine, iar muzica, lui Andrei. Până acum, am compus foarte mule piese.

Poate aş face trei albume cu piesele pe care eu le-am compus, dar nu sunt orchestrate. Şi, din păcate, ceea ce se caută în România nu e ceea ce am compus eu. Vor comercial, am să le dau comercial”, adaugă Aura.

Apariţia albumului va fi pentru ea cea mai mare realizare de până acum, deşi nu a dus lipsă de invitaţii la evenimente mondene. “Anul trecut am cântat pentru preşedintele Tribunalului din Roma, fiind ziua lui.

Am mai cântat pentru prinţesa Caragea, alături de Mărgineanu, Alb Negru, Alexandra Ungureanu, am cântat şi încă mai cânt cu ex-solistul de la Boney M, Brad vee Johnson, cu Dl Problemă, cel care mi-a şi orchestrat o piesă.

image

Problema e că nu vreau să mă duc la emisiuni cu piesele altora. Vreau să apar cu piesa mea, ca să mă ştie lumea. “Asta-i piesa Aurei”. Nu piesa nu ştiu cui şi pe mine mă lasă ca anonim. Nu vreau asta”, conchide Aura Broscăreanu, al cărei nume de scenă este, simplu, "Aur@".         
      
Cum te vezi peste zece ani?
Aura: “Ca şi acum. Neschimbată din punct de vedere mental. Profesional, sunt acolo unde trebuie să fiu. Sunt ambitioasa şi, în general, realizez tot ceea ce-mi propun. Deci, voi fi exact acolo unde-mi doresc să fiu. Psihic sper că voi gândi la fel. Poate, voi mai îmbunătăţi ceva, cu ceva experienţă acumulată”.

Crezi ca generaţia de azi are cultură muzicală?
Aura: “Am prieteni la care tin foarte mult, care nu sunt in acest domeniu, dar care nu cunosc nci macar cine e Joe Cocker. “Cine-i ăla?!” De Aretha Franklin, nici atât nu ştiu. Dacă întrebi de Rod Stewart… “Cine-i ăla?!” Alţii cunosc piesele, dar nu şi autorul lor. De Lady Gaga, toţi ştiu”. 


Ce-i place?

Aura: “Comunicarea. Îmi plac oamenii deschişi, să fie exact ca mine. În orice fel de subiect, să nu aiba retineri, sa n-aiba secrete. Eu simt când cineva îmi ascunde ceva, când un lucru se întâmplă şi nu vreau să se întâmple. În ceea ce mă priveşte, îmbin utilul cu plăcutul. Muzica e şi meseria mea, şi hobby-ul meu, e viaţa mea”.   

Ce nu-i place?
Aura: “În muzică, prostituţia muzicală. Dacă îmi placea, eram acum cunoscută şi internaţional, nu numai în ţară. Nu cânt de dragul de a fi în centrul atenţiei pe scenă. La oameni, detest impertinenţa, minciuna, tot ce-i negativ. Nu-mi plac oamenii prefăcuţi, mincinoşi şi cei care se ascund după degete”.   

image
Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite