Turnu Severin: Au trecut cinci săptămâni de la alunecare. Călătorii CFR încă plimbă valiza de la tren la autocar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Călătorii sunt transbordaţi între gările Prunişor şi Şimian
Călătorii sunt transbordaţi între gările Prunişor şi Şimian

Deşi a trecut mai bine de o lună de la alunecarea de teren care a distrus calea ferată pe dealul Balota, autorităţile nu au ales nici măcar constructorul.

A trecut mai bine de o lună de când terasamentul căii ferate de la Balota a fost afectat de alunecările de teren şi... nicio mişcare. Specialiştii CFR speră ca, de-abia în această săptămână, să aibă loc semnarea contractului pentru execuţia lucrării. „Vineri s-a încheiat partea de negocieri, astăzi (n.r., luni) se prezintă propunerea tehnică şi financiară, iar în această săptămână, se va desemna constructorul”, ne-a declarat Radu Fetoiu, şef Divizie Linii Regionala CFR Craiova.

Potrivit sursei citate, circulaţia feroviară va fi redeschisă între Tr. Severin şi Craiova, în maximum 30 de zile de când încep lucrările pentru consolidarea terasamentului. Până atunci însă, călătorii sunt urcaţi în tren, coborâţi şi tranbordaţi cu autobuzul între gările Şimian şi Prunişor.

Au trecut cinci săptămâni de la alunecare
Timp de o lună, oamenii au fost transbordaţi cu două autocare ale MAI, puse la dispoziţie, gratuit, de Prefectura Mehedinţi, însă cum protocolul a expirat, Compania s-a văzut nevoită să încheie un contract cu o firmă de transport care să continue serviciile de transbordare a călătorilor.

“M-am ţinut de cuvânt şi am considerat că 30 de zile este un termen decent pentru a fi rezolvată acea problemă apărută la infrastructura feroviară. Protocolul încheiat cu CFR Călători pentru transbordare a expirat săptămâna trecută şi, din păcate, nu a mai putut fi prelungit.

Între timp, nu numai că nu s-au terminat lucrările, nici măcar nu au început. Am înţeles că nici nu s-a semnat contractul de începere a lucrărilor. Această atitudine, a celor de la CFR Infrastructură, eu nu o înţeleg”, ne-a precizat prefectul Ion Mîţu. O soluţie pentru evitarea transbordării e varianta ocolitoare, Filiaşi-Simeria-Lugoj. 

Magistrala feroviară Bucureşti- Timişoara a fost blocată în seara de 20 februarie, între Valea Albă şi Balota, în urma unei alunecări de teren.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite