Turnu Severin: Au sosit biletele de tratament pentru luna octombrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Peste 230 de bilete pentru pensionarii mehedinţeni Foto: Arhiva
Peste 230 de bilete pentru pensionarii mehedinţeni Foto: Arhiva

Din cauza noilor criterii de acordare a biletelor pentru tatament, numărul cererilor a scăzut simţitor

La Casa Judeţenă de Pensii a sosit o nouă serie de bilete de tratament pentru pensionari, data de prezentare în staţiune fiind 25 octombrie 2010. De la 1 septembrie s-a simţit o scădere a cererilor faţă de anul trecut.

Din cauza noilor criterii de acordare a biletelor de tratament anul acesta au fost înregistrate 4000 de cereri, cu o mie mai puţin faţă de anul trecut.

“ Am primit peste 230 de bilete în toate staţiunile din ţară. Tabelele cu cei cărora le-au fost repartizate biletele au fost deja afişate la avizierul Casei de Pensii. Faţă de anul trecut cererile au scăzut, iar numărul de bilete a crescut” a precizat Ioana Richard, director executiv adjunct economic al Casei de Pensii Mehedinţi.

Cei mai mulţi pensionari au optat pentru un bilet de tratament în staţiunea Bala fapt pentru care s-a suplimentat numărul de bilete penrtu această staţiune. Celelalte staţiuni de tratament pentru care s-au repartizat bilete sunt Amara, Sinaia, Sovata, Călimăneşti, Govora, Lacul Sărat, Mangalia, Olăneşti, Slănic Prahova, Târgu Ocna, Vălenii de Munte.

Pentru seria 11 au fost repartizate peste 230 de bilete pentru pensionarii mehedinţeni, după ce aceştia au obţinut un punctaj favorabil. Pentru obţinerea biletului de tratament pensionarii care nu au solicitat bilete de tratament în ultimii doi ani au întâietate.

În asemenea situaţie se află şi pensionarii cu pensia mică.

Pentru anul acesta s-au înregistrat peste 4000 de cereri, iar la selecţia persoanelor care urmează să primească un bilet de tratament  se va ţine cont  de pensiile mici şi dacă pensioanarul are un stagiu de cotizare bun, ceea ce înseamnă că solicitantul va avea un punctaj mare.

Pensionarii mehedinţeni care au depus cerere pentru un bilet în staţiunile balneare unde să meargă să se trateze de diverse boli trebuie să se prezinte să îşi ridice biletele pentru seria 11 din perioada 26 octombrie – 13 noiembrie.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite