Turnu Severin: Au ajuns biletele de tratament pentru pensionari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Biletele de tratament pentru staţiunile balneare se eliberează până pe data de 3 martie, iar pensionarii trebuie să se prezinte cu buletinul, cuponul şi trimiterea tip reţetă.  

Casa Judeţeană de Pensii anunţă că a asosit a doua serie de bilete de tratament pentru pensionari, care are ca dată de plecare zilele de 4, 5, şi 6 martie.

 “ Am primit peste 100 de bilete pentru staţiunile din ţară. Tabelele cu cei cărora le-au fost repartizate biletele au fost deja afişate la avizierul Casei de Pensii. Până în momentul de faţă au fost depuse 42 de cererei” a precizat Ioana Richard, director executiv adjunct economic al Casei de Pensii Mehedinţi.

Cei mai mulţi pensionari au optat pentru un bilet de tratament în staţiunea Bala.

Celelalte staţiuni de tratament pentru care s-au repartizat bilete sunt staţiunile care aparţin Ministerului Munci şi anume Giuagiu Băi, Covasna, Olăneşti şi Covasna.

De asemenea, oficialii instituţiei au precizat că în staţiunile Buziaş şi Olăneşti pot să vină şi pensionarii care nu au depus cereri, întrucât au fost mai puţine solicitări decât bilete pentru această perioadă.

Biletele au fost obţinute de pensionari după criteriile care au funcţionat şi anul trecut.

Astfel, solicitantul trebuie să obţină un anumit punctaj, care se calculează în funcţie de tipul de pensie.

Cele mai mari şanse pentru a obţine un sejur le are benefiaciarul care nu a avut un bilet în ultimii doi ani, stuaţie pentru care se primeşte 10 puncte.

La fel de important este şi categorie de pensie a solicitantului, persoana care deţine pensie de invaliditate fiind compensată cu 8 puncte.

Un alt criteriu determinant pentru pensionari, pentru a se trata într-o staţiune balneoclimaterică este şi cuantumul pensiei.

Biletele de tratament pentru staţiunile balneare se eliberează până pe data de 3 martie, iar pensionarii care au depus cereri trebuie să se prezinte la Casa Judeţeană de Pensii cu buletinul, cuponul de pensie pe luna februarie şi trimiterea tip reţetă de la medicul de familie.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite