Turnu Severin: Astăzi începe sărbătoarea Peşterii Topolniţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea de-a 46-a ediţie a sărbătorii Peşterii Topolniţa începe, astăzi, la Cireşu. Deschiderea oficială va avea loc la ora 13,30.

În fiecare an, manifestarea atrage toţi localnicii din zona montană a Mehedinţiului, ocazie cu care se vizitează peştera şi împrejurimile acesteia unde se întâlnesc peisaje de o rară frumuseţe.

„La această sărbătoare care, într-un fel, pentru localnici, simbolizeaza începutul toamnei în munţi, ne aşteptăm să ne vină oaspeţi din toată ţara, mulţi dintre ei deja aflaţi în vacanţă la pensiunile din Clisura Dunării şi din Geoparcul Platoul Mehedinţi”, a precizat Doru Ţârlui, primarul comunei Cireşu. 

Pentru a-i atrage, organizatorii au stabilit în program şi un concurs, astfel că „cea mai bună ţuică de cireşe” îi aşteaptă încă de pe-acum pe degustători.

Cei care vor petrece la Topolniţa vor juca pe acordurile Ansamblului folcloric “Danubius” al Centrului Cultural Mehedinţi.

Peştera Topolniţa, rezervaţie speologică declarată monument al naturii, este amplasată la 31 kilometri de Turnu Severin şi se află pe lista celor mai mari peşteri din Romania, cu 11 kilometri exploraţi.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite