Turnu Severin: Astăzi, CFR predă, constructorului, amplasamentul de la Balota

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Întrucât contractul a fost deja semnat, beneficiarul va înmâna, astăzi, ordinul de începere a lucrărilor pe Balota. Termenul limită de finalizare a lucrărilor de consolidare a terasamentului distrus la Balota şi de redeschidere a circulaţiei feroviare este 15 mai. 

Călătorii CFR mai au de aşteptat o lună, până când vor scăpa de chinul transbordării. Au trecut aproape două luni de la alunecările de teren, iar la Balota nu s-a lucrat nimic.

Situaţia s-ar putea însă schimba în condiţiile în care, odată cu predarea amplasamentului, constructorul (o firmă din Rm. Vâlcea) ar demara imediat lucrările. “S-a semnat contractul, iar mâine (n.r., astăzi) are loc predarea amplasamentului şi înmânarea ordinului de începere a lucrărilor. În maxim 30 de zile, data limită fiind 15 mai, lucrările trebuie să se încheie, iar circulaţia să fie redeschisă”, ne-a precizat Victor Frăsinoi, directorul general al Regionalei CFR Craiova.

Pe 31 martie, Guvernul a aprobat o hotărâre, publicată în Monitorul Oficial din 12 aprilie a.c., privind suplimentarea bugetului Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, pentru înlăturarea efectelor calamităţilor naturale produse, pe 20 februarie, pe magistrala feroviară Bucureşti- Timişoara. Suma alocată din Fondul de Intervenţie se ridică 1,3 milioane lei.

Mai multe informaţii puteţi citi, astăzi, în Adevărul de Seară Severin.


Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite