Turnu Severin: Armament şi muniţie cumpărate din Serbia, descoperite la PF I/ Muniţia era ascunsă în pantofi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto arhivă
Foto arhivă

Poliţiştii de frontieră mehedinţeni şi lucrătorii vamali, cu sprijinul ofiţerilor DGIPI Mehedinţi, au descoperit în Punctul de Trecere a Frontierei Porţile de Fier I, asupra unui tânăr, o armă de provenienţă rusească cu muniţie de război, în stare de funcţionare.

În urma unor acţiuni informativ-operative şi de monitorizare ce s-au derulat pe parcursul a două săptămâni, poliţiştii de frontieră din IJPF Mehedinţi împreună cu ofiţerii DGIPI Mehedinţi au observat că doi tineri din Severin se deplasează frecvent în Serbia, fiind interesaţi de achiziţionarea unei arme cu glonţ de război. 

Monitorizaţi îndeaproape, O. Caius şi C. Daniel, ambii în vârstă de 24 ani, s-au prezentat marţi după-amiază, la controlul de frontieră, în Punctul de Trecere a Frontierei Porţile de Fier I, călătorind cu un autoturism marca Dacia.

Observând starea de nelinişte şi de agitaţie a celor doi, oamenii legii au hotărât efectuarea unui control amănuţit asupra autoturismului şi bagajelor personale ale acestora.

Muniţie ascunsă în pantof
„Pe timpul controlului efectuat, O. Caius a încercat să se descotorosească de un pistol de provenienţă rusească, calibru 7,62 mm, în stare de funcţionare, aruncându-l.

Controlul corporal şi amănuţit efectuat asupra acestuia, s-a finalizat cu descoperirea în pantoful stâng a unui un număr de 3 cartuşe de război, toate aceste bunuri nefiind declarate la controlul vamal”,
a precizat comisarul şef Valeriu Pera, purtătorul de cuvânt al IJPF Mehedinţi. 

Este cea de-a doua armă confiscată de poliţiştii de frontieră în ultima săptămână. Foto: IJPF Mh


În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii de frontieră mehedinţeni au stabilit că în urma unei înţelegeri prealabile, C. Daniel a cumpărat arma şi muniţia de la un cetăţean sârb, O. Caius având sarcina de a le introduce ilegal în România ascunse asupra sa.

În cauză s-a întocmit lucrare penală, O. Caius şi C. Daniel fiind reţinuţi de procurorul DIICOT, pentru 24 de ore, pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă calificată, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi asociere în vederea săvârşirii de infracţiunii.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite