Turnu Severin: Are nevoie de o operaţie pentru a merge

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Micuţa Clara nu poate sta decât în braţele mamei sale.
Micuţa Clara nu poate sta decât în braţele mamei sale.

Fetiţa a fost diagnosticată cu afecţiuni ale coloanei vertebrale. Ca şi cum n-ar fi de-ajuns, familia ei îşi duce traiul de pe o zi pe alta.

Se numeşte Clara Claudia Vulpie, are 1 an şi şapte luni şi trăieşte, împreună cu părinţii şi cu cei doi fraţi ai săi, într-o locuinţă socială din cartierul severinean Gura Văii. Fraţii ei, Andrei, de trei ani, şi Simona, de şase ani, sunt sănătoşi, dar condamnaţi să trăiască la lumina lumânărilor şi fără apă. Cele cinci suflete ale familiei Vulpie trăiesc într-o cameră socială, fără curent şi fără apă. Nimeni nu se îndură de ei pentru a-i ajuta. Din cauza datoriilor acumulate, familia Vulpie nu mai beneficiază de curent electric de aproape doi ani.

„Stăm fără curent de un an şi jumătate. Luminăm cu lumânarea. Puteţi să veniţi să vedeţi, vă spun din tot sufletul“, ne-a mărturisit cu lacrimi în ochi Liliana, mama Clarei.

Veniturile familiei Vulpie se ridică la circa 440 de lei, în care sunt incluse alocaţia celor trei copii, indemnizaţia de handicap a micuţei şi alocaţia complementară a acesteia. Banii nu ajung nici măcar pentru achitarea datoriilor, darămite pentru o intervenţie chirurgicală.

„Nu am avut cu ce să plătesc. Soţul a făcut infarct din cauza bolii fetiţei, că s-a consumat şi a căzut din picioare. Primăria ne-a dat un ajutor de 200 de lei, dar la lumină am datorie 12 milioane“, ne spune mama fetiţei.

Condamnată la scaunul cu rotile

Părinţii micuţei spun că un incident petrecut la naştere ar fi mutilat-o pe fetiţă pentru tot restul zilelor. Pentru ca ea să poată merge, ar fi nevoie de o intervenţie chirurgicală.

„Nu poate să stea în funduleţ decât dacă o ţinem noi. Ne facem timp să o ţinem în braţe, să ne jucăm cu ea, să uite de dureri. Pe lângă problemele cu coloana vertebrală, are şi epilepsie. A început cam des să facă şi crize“, ne mai spune mama îndurerată.

Cei care sunt dispuşi să ajute familia Vulpie şi pe Clara, pot face acest lucru donând bani în contul RO34INGB0000999901733883, deschis la ING Bank, pe numele Liliana Vulpie. Orice sumă este foarte importantă pentru micuţa Clara, care are nevoie urgentă de operaţie la coloană.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite