VIDEO/ FOTO Turnu Severin: Aproape o mie de sindicalişti s-au alăturat protestatarilor din Capitală: “Ni s-au tăiat salariile în mod barbar”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sindicaliştii au plecat la Bucureşti să îşi manifeste nemulţimirile
Sindicaliştii au plecat la Bucureşti să îşi manifeste nemulţimirile

Aproximativ 1.000 de persoane s-au alăturat protestului din Bucureşti. Mulţi dintre participanţi au plecat încă de ieri, cu trenul. Cea mai mare problemă cu care se confruntă protestatarii este salariul scăzut.

Mai mulţi reprezentanţi ai Sindicatului Sanitas Mehedinţi, Cartel Alfa, Uniunii Sindicatelor libere din învăţământ, Sindicatului Naţional al Lucrătorilor de Penitenciare, BNS dar şi sindicaliştii de la finanţe au plecat azi-noapte, la mitingul care are loc la Bucureşti.

1

Din zona Peco Traian, au plecat în plină noapte, în jurul orei 3.00, cinci autocare cu aproximativ 250 de persoane. La mitingul de la Bucureşti au fost aşteptaţi  astăzi, printre alţii, 14 reprezentaţi de la finanţe, 20 de lucrători de la Penitenciarul Severin, 40 de profesori, 50 de persoane din cadrul Sanitas şi aproximativ 1.000 de persoane de la Cartel Alfa.

2

Indignaţi de scăderea salariilor, sindicaliştii şi-au pregătit bocceluţa cu pacheţelul de acasă şi cu mesaje anti-guvern.

Mulţi au plecat cu maşinile personale

O parte dintre protestatari au plecat încă de ieri dimineaţă în capitală, cu trenul. „De la noi pleacă în jur de 1.000 de persoane la miting. Mai bine de un sfert dintre ei au luat trenul marţi dimineaţă“, a declarat Norocel Ciorăscu. Liderul Cartel Alfa.

1

Angajaţii penitenciarelor şi cei de la finanţe au plecat din Severin cu maşinile personale.

Întrebaţi care a fost motivul pentru care au dorit să se alăture protestului, majoritatea, în special profesorii, şi-au manifestat nemulţumirea faţă de salariile mici.

„Am ales să particip în primul rând din cauza tăierii salariilor cu 25 la sută şi a legii educaţiei naţionale care e în defavoarea noastră şi a legii salarizării unitare care ne lasă cu salariile şi mai mici. Sperăm ca guvernul să înţeleagă că nu se poate juca cu oamenii în felul acesta. Ni s-au tăiat salariile în mod barbar“, a spus unul dintre protestatari, Ion Zoican, cadru didactic.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite