Turnu Severin: Aproape 400 de oameni au rămas fără loc de muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După o lună de șomaj tehnic, muncitorii uzinei de vagoane Meva au rămas pe drumuri. Pentru ei, astăzi este prima zi de calvar.

Constantin Stuparu are 59 de ani. Timp de 37 de ani a lucrat ca sudor la uzina de vagoane Meva și mai avea de parcurs numai trei ani de muncă până la pensie. Vestea că va fi trimis acasă a venit ca o adevărată calamitate pentru omul care și-a petrecut, practic, o mare parte din viață în uzina severineană.

„Toată tinerețea mi-am petrecut-o în această fabrică. E foarte dureros să știi că mai ai trei ani și ieși la pensie, cu fruntea sus, din locul în care ai lucrat toată viața, dar nu ai această posibilitate pentru că ești dat afară”, ne-a spus, cu amărăciune, sudorul.

În aceeași situație se află alte câteva zeci de muncitori. De pildă, Ion Țăroi a lucrat ca lăcătuș în uzină, timp de 32 de ani.

Îmi pare rău că plec din fabrică pe ușa din dos. După o carieră de peste 30 de ani, sunt aruncat fără nicio remușcare. Nu știu ce o să fac de acum încolo, nu știu cine mă mai angajează la vârsta mea”, ne-a spus bărbatul.

În total, 385 de muncitori și-au încheiat conturile cu uzina de vagoane, iar de astăzi  au rămas pe drumuri.

Sindicaliștii au propus soluții, dar au fost refuzate
Notificarea de disponibilizare colectivă a ajuns pe masa AJOFM Mehedinți în urmă cu aproximativ o lună, moment în care cei aproape 400 de muncitori au intrat în șomaj tehnic.

Începând de astăzi, însă, disponibilizarea a intrat în vigoare. În tot acest timp, sindicaliștii au încercat să stopeze acțiunea patronatului, însă fără folos. „Am propus un set de măsuri care ar duce la aceleaşi reduceri de cheltuieli, dar cu păstrarea locurilor de muncă. Toate ne-au fost refuzate”, ne-a spus Constantin Pârvănescu, liderul de sindicat MEVA.

Citește despre măsurile propuse de către sindicaliști în Adevărul de Seară Severin

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite