Turnu Severin: Aproape 2000 de persoane, încadrate în muncă în patru luni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urma serviciilor oferite, gratuit, de salariaţii AJOFM Mehedinţi, în primele patru luni ale acestui an, au fost încadrate în muncă 1.763 de persoane, din care 723 femei.

Peste 919 şomeri au fost încadraţi în muncă prin activitatea de mediere a muncii, alţi 81- după absolvirea cursurilor de formare profesională, iar 425 de şomeri, în vârstă de peste 45 ani sau unici susţinători ai familiilor monoparentale, au fost încadraţi prin subvenţionarea locurilor de muncă.

De asemenea, 73 de şomeri au fost încadraţi înainte de expirarea şomajului, şapte şomeri care mai au el mult 3 ani până la pensie au fost angajaţi prin subvenţionarea locurilor de muncă, 115 şomeri indemnizaţi au fost incadraţi în muncă la distanţe mai mari de 50 km de localitatea de domiciliu sau şi-au schimbat domiciliul, beneficiind de prime de încadrare sau de instalare, iar trei persoane cu handicap au fost încadrate în muncă prin subvenţionarea locurilor de muncă.

AJOFM Mehedinţi are, acum, în derulare, 10 cursuri de formare profesională în meseriile de operator calculator (2), bucătar, brutar, lucrător în comerţ (2), comunicare în limba engleză, dulgher- tâmplar- parchetar, ospătar şi zidar-pietrar-tencuitor, la care participă 233 şomeri.

Totodată, se fac înscrieri pentru a începe şi alte cursuri de calificare în meseriile de fierar-betonist, agent pază şi ordine, zugrav, bucătar, operator calculator şi lucrător în comerţ, la care pot participa, per total, încă 168 de şomeri.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite