Turnu Severin: Antraxul înăspreşte controlul la frontieră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Epidemia izbucnită în Serbia, la 60 kilometri de graniţa noastră, i-a pus pe jar pe medicii sanitar-veterinari.

Oficialităţile din ţara vecină au anunţat izbucnirea unei epidemii de antrax, în două sate aflate la 60 kilometri de graniţa cu România.

Autorităţile sanitar-veterinare din Mehedinţi, Caraş-Severin, Arad şi Timiş sunt deja în alertă, intensificând controalele la vamă.

„Ca măsuri de prevenţie, am trimis o echipă de medici la Vama Porţile de Fier I, care se va asigura că în ţara noastră nu vor intra produse de origine animală, precum şi subproduse ale acestora.

Urmează să instalăm deinfectoare rutiere la intrarea şi ieşirea din judeţ, respectiv în zonele Orşova şi Butoieşti”, ne-a precizat Adriana Ganea, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Sanitar- Veterinare Mehedinţi.


Produsele depistate la control sunt distruse

Pentru a preveni orice eveniment neplăcut, vameşii le recomandă celor care ies din ţară să nu cumpere niciun fel de produse pe bază de carne, lactate, ouă sau derivate.

„Pentru operațiunile de import-export nu suntem abilitați, iar în ceea ce privește persoanele fizice toată lumea este în alertă.

Personalul de la vamă le aduce la cunoștință încă de la ieșirea din țară, că nu au voie să introducă produse din carne, lactate, ouă sau derivate, iar dacă totuși ignoră sfaturile noastre şi aduc astfel de produse, bunurile sunt confiscate și distruse, chiar dacă sunt în cantități mici.

Până acum oamenii au înțeles și nu au fost cazuri în care am fost nevoiți să confiscăm produse”, ne-a precizat Titu Nețoiu, șeful vămii PF I.

Focarele de antrax au fost depistate la ferme din satele Bocar şi Novo Miloşevo, situate în apropierea orăşelului Novi Becej din Serbia.



Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite