Turnu Severin: Antonius Şerdin a renunţat la directorat pentru muzica rock

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Antonius Şerdin
Antonius Şerdin

Membru al trupei Low Cost din 2008, a lăsat funcţia de conducere pentru atmosfera incendiară de la concerte.

Este pasionat de muzică încă de când era copil.

A pus prima dată mâna pe o chitară la vârsta de 6 ani, atunci când părinţii lui, care, de altfel, l-au susţinut mereu, i-au făcut cadou una. „Cel mai frumos cadou  pe care l-am primit vreodată a fost o chitară, de Crăciun. Nu am moştenit talentul de la nimeni, însă am fost susţinut de toată familia“, ne spune chitaristul.

În şcoala generală a studiat vioara, mai târziu chitara, iar la liceu şi facultate a urmat tot studii muzicale. Din cauza unui accident suferit la mână, a trebuit să renunţe pentru un timp la muzică.

Înapoi pe scenă, la insistenţele unui prieten

Timp de şase luni a activat în corul Teatrului Liric Elena Teodorini din Craiova, dar a renunţat din cauza remuneraţiei mici. După ce a petrecut doi ani la catedră, timp de alţi cinci ani a fost directorul unei agenţii de brokeraj, după care a revenit în lumea muzicii.

După o pauză de aproape zece ani, tânărul s-a reapucat de cântat la insistenţele unui bun prieten, în urmă cu doi ani, în trupa rock Low Cost.

Repetă în garaj

Antonius este solistul şi chitaristul formaţiei şi se declară un duşman al playback-ului.

„Voi fi mereu adeptul cântatului live, chiar dacă pot apărea probleme. Poţi transmite sentimentele aşa cum sunt de fapt. E destul de greu să faci ce facem noi, mai ales în perioadă de criză. Dar acum  nici măcar nu aş mai vrea să aud de muncă în birou“, mai spune tânărul.

De-a lungul timpului, împreună cu formaţia, a cântat în cluburi şi pub-uri, iar acum trupa Low Cost se pregăteşte pentru susţinerea unui nou concert.

Mâine- cântare live

În weekend, amatorii genului rock vor putea asista la o cântare live. Mâine, 6 noiembrie, la orele 20.00, în noul club “Viaţă” va concerta live trupa rock “Low Cost”. Clubul “Viaţă” din Severin, (fostul Club 68), este situat pe Strada Mare colţ cu Str. Eroii de la Cerna. Intrarea este liberă.

Întrebări şi răspunsuri:
De ce Low Cost?

Numele a pornit de la faptul că noi am format o trupă propriu-zis din nimic. Facem repetiţiile în garajul tatălui
meu. Consider că un garaj bine antifonat poate fi mai bun decât un studio, mai ales că îţi dă acel feeling special de care ai nevoie.

Cum te vezi peste 10 ani?
Din punct de vedere personal, sper să mai am un copil. Profesional, consider că mie viaţa pur şi simplu mi-a dat a doua şansă atunci când m-am reapucat de cântat. Ferească Dumnezeu să se mai întâmple ceva! Aşa că sper că tot pe drumul ăsta o fiu. Iar din punct de vedere al sound-ului, sperăm să putem „ataca“ America.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite