Turnu Severin: Angajaţii din trei judeţe, formaţi pentru Europa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vor avea certificat european şi salarii mai mari.
Vor avea certificat european şi salarii mai mari.

Agenţiile de ocupare a forţei de muncă din trei judeţe vor demara un proiect de creştere a calităţii serviciilor în diverse domenii.

„Cariera e în mâinile tale“ este un proiect iniţiat de Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă Mehedinţi, în colaborare cu instituţiile similare din judeţele Caraş-Severin şi Hunedoara. Finanţat prin Fondul Social European, proiectul îşi propune să crească accesul angajaţilor la programe de formare profesională şi la certificări recunoscute de Ministerul Muncii.

„Prin acest proiect se urmăreşte îmbunătăţirea serviciilor la nivelul celor trei judeţe. Angajaţii vor avea şi ei de câştigat, întrucât se vor califica în munca lor şi cel mai probabil le vor creşte şi veniturile. Pe de altă parte, va creşte numărul muncitorilor calificaţi“, ne-a spus Vasile Deac, managerul de proiect. 

„Este un proiect binevenit“

Concret, 180 de bucătari, ospătari şi lucrători în comerţ, care îşi desfăşoară activitatea fără un certificat care să le ateste capacităţile, vor urma cursuri în urma cărora vor primi atestatul recunoscut în mai multe ţări europene. Cei 180 de angajaţi care vor participa la cursuri vor primi şi echipamente specifice muncii lor, iar după parcurgerea cursurilor, aceştia vor deveni profesionişti desăvârşiţi.

Un alt obiectiv al proiectului este corelarea învăţării, pe tot parcursul vieţii, cu piaţa muncii. Asta înseamnă că formatorii care participă la proiect le vor implementa oamenilor abilitatea de a alege să înveţe doar ceea ce le este necesar pentru a-şi desfăşura activitatea în condiţii optime. „Este un proiect binevenit. Cu toţii ne dorim servicii mai bune, oameni mai pregătiţi, iar acest program exact asta îşi propune să facă“, ne-a spus Marcel Butaru, manager firmă.

Costurile totale ale proiectului se ridică la peste 1,4 milioane de lei, din care circa 1,3 sunt fonduri nerambursabile oferite de Uniunea Europeană. Restul de aproximativ 100.000 de lei sunt asiguraţi de Agenţia Naţională de Ocupare a Forţei de Muncă.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite