Turnu Severin: Andreea Dragomir, polițista care înoată pentru medalia de aur

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andreea Dragomir
Andreea Dragomir

A revenit în 2007 la sportul pe care-l practica în copilărie și ia parte acum la competițiile organizate de Ministerul de Interne

Andreea Dragomir a ajuns om al legii după ce a trecut prin Școala de Agenți de Poliție Avram Iancu din Oradea, unde a intrat cu brio, în urma unui examen deloc ușor.

Timp de doi ani a stat departe de casă, părinţi şi prieteni, dar a ştiut că pentru a ajunge acolo unde-şi dorea era nevoie de sacrificii.

„ Când m-am hotărât să devin  poliţist,  am fost conştientă  de responsabilităţile şi sacrificiile pe care le impune această meserie. Mi-am dorit foarte mult să intru în sistem şi să ajung să fac ceea ce fac astăzi” ne spune Andreea.

În prezent Andreea lucrează la biroul de sprijin operativ din cadrul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi.

În cei trei ani de activitatea, a avut parte de fel de fel de misiuni, dar nu s-a dat în lături de la nimic, indiferent cât de greu a fost, a lucrat cot la cot alături de colegii săi, 15 bărbaţi, Andreea  fiind singura fată din cadrul biroului de sprijin operativ.

Foarte dură cu cei care încalcă legile, Andreea este respectată de colegii bărbaţi din cadrul biroului. Cu toate că a reuşit să-şi îndeplinească visul de a deveni poliţist, Andreea nu a renunţat nici la pasiune ei pentru înot, activitate pe care a reluat-o în 2007.

Spun a reluat-o pentru că ea a practicat  înot de performanţă timp de opt ani de zile, din clasa a I-a până în clasa a VIII-a după care a fost nevoită să renunţe la acest sport în detrimentul şcolii.

„Am început să fac înot din clasa a I-a până în clasa a VIII-a, după care s-a terminat cu sportul pentru că a trebuit să mă axez mai mult pe şcoală” ne mărturiseşte Andreea. Din 2007 şi inclusiv 2010 Andreea a participat la campionatele de înot organizate de Ministerul Administrţiei şi Internelor, unde obţinut 2 medalii de argint şi 5 de aur.

ÎNTREBĂRI ŞI RĂSPUNSURI:
Dacă nu ai fi ajuns poliţist ce altceva ai fi făcut?

Dacă nu aş fi ales cariera de poliţist cu siguranţă aş fi ales să lucrez ca şi psiholog. Îmi place să cunosc omul după mimica şi după gesturi. Cred că cele două profesii, chiar dacă par diferite, în realitate au multe puncte în comun. În ambele profesii există interes, responsabilităţi şi multe sacrificii.
Ce idealuri ai?
Ţelul meu este să mă ridic la nivelul aşteptărilor. Îmi doresc să ajung ofiţer, să nu mă opresc doar la funcţia de agent de poliţie, vreau să intru în rândul ofiţerilor.


Ce-i place?
Îmi plac plimbările în aer liber. Îmi place să citesc cărţi din care să trag o concluzie şi care să-mi fie mie de folos în viaţa de zi cu zi. De asemenea imi place să înot ceea ce mă relaxează foarte mult şi nu în ultimul rind să ajut oamenii.


Ce nu-i place?
Nu-mi plac oamenii falşi. Detest minciuna, oricât de dur ar fi adevărul e mai bine să-l ştiu. Nu suport să-mi fie înşelată încrederea, de asemenea detest  ipocrizia şi aroganţa.



Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite